Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 414
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

De hand om de deur...

Tags: Cursiefje
Ik weet nog wel; die plotselinge hand om de deur van de huiskamer, zwart en groot.

Het was 5 december en al donker buiten. Ik was nog vrij klein, mogelijk ging ik nog niet eens naar school. Het wachten was ergens op. Ik wachtte geduldig mee en keek naar buiten waar ik aan de overkant van de straat stond een witte auto geparkeerd zag staan. Dat viel wel op in het donker.
Opeens werd er aangebeld en was daar zomaar uit het niets een grote zwarte hand om de deur die pepernoten strooide. Al grabbelend op mijn knieën over de grond dacht ik aan die witte auto en was er heilig van overtuigd: Sinterklaas stond bij ons in de gang. Geen seconde vroeg ik me af waarom hij de huiskamer niet binnenkwam.

Wist ik veel, dat de geheimzinnige zwarte hand niets anders was geweest dan de hand van mijn vader gestoken in een zwarte sok die op aandringen van mijn moeder een handvol strooigoed naar binnen gooide. Voor mij was daar gewoon Zwarte Piet geweest.
Kinderen kun je alles laten geloven.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De hand om de deur..."

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !