Annemarie Steenbergen

De hamvraag

© Annemarie Steenbergen op 23.08.2020.

Goeiemorgen. Hoe was je vakantie?’ Twee collega’s wisselen te midden van de verhuisdozen vakantieverhalen uit als visitekaartjes. Bep probeert ondertussen haar tig boxen bedekt met twee maanden stof en gevuld met dertig jaar aan verzamelde leerstof te proppen op één plank. Succes. Jaja. De flexplek heeft zijn plaats definitief ingenomen. Een plank per medewerker is de nieuwe norm. Ergens gaat de vaste lijn over, er wordt in en uit onze nieuwe werkruimte gelopen, een hoop gelachen en ondertussen probeer ik me door een berg emails te werken waar je u tegen zegt, in de hoop zo structuur en rust in mijn hoofd te krijgen. Collega Hilda is samen met een ict-medewerker onder een bureau tegenover me gekropen, stoeiend met kabels en stekkers in de hoop haar nieuwe laptop aan de praat te krijgen en te koppelen aan een tweede scherm . Als je niet beter wist zou je denken dat ze het ‘gezellig’ hadden samen, gezien hun gesprek:

‘Ik zal dit eerst even losmaken en dan doe ik hem erin.’

‘Wat? Hierin?’

‘Nee daar niet. Dat past niet. Die opening is te klein. Daar is deze jongen veel te groot voor, zie je wel?’

‘Volgens mij hoort ie daar wel hoor.’

‘Ja, nou ik kan het wel even laten zien als je wil. Als je dan even wat opzij..’

‘’Zo genoeg, of moet ik nog verder..?’

‘Nee, zo is genoeg. Oké. Als je dit dan nog even voor me vast wilt houden Hilda, dan zal ik ondertussen proberen of ik hem er toch hier in kan krijgen.’

‘Is goed. Jaja, hij zit bijna. Oh nee, je hebt gelijk, het past toch niet. Hij is te groot.’

‘Ja, zei ik al. Hij moet er daarzo in. Aan de achterkant. Als jij hem even van me wil aanpakken en verder wil trekken Hilda. Nog wat verder. Ja stop maar, dank je. Klein beetje draaien nu. Iets verder nog, dan kan ik hem er voorzichtig achter induwen.’

‘Tuurlijk. Oh yes. Je had gelijk. Wouw! Hij zit. Héhé. Geweldig zeg. En hij doet het ook nog meteen. Kunnen we eindelijk aan de gang.

Oh Geert, je bent een engel.’

Na tien minuten komt Hilda met een rood aangelopen hoofd en stramme knieën van onder het bureau vandaan, strijkt haar rok weer netjes, ziet mij ploeteren aan mijn laptop en vraagt lichtelijk vermoeid:

‘Wanneer is het eigenlijk herfstvakantie?

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
28-09-2023

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  24.08.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk verhaal, goed geschreven.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  23.08.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Prachtig verhaal Annemarie!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 5 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in CURSIEFJE

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

Voorwaarden CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!