1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

de geur van strijkgoed

Publicatie op : 14-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

de geur van strijkgoed

253 Hits.

Dientje was zoals dat heette een koude bakker. Ze verkocht wel brood, maar bakte niet zelf. Dat deed mijn vader en soms mocht ik mee om het te bezorgen.
Dan stond Dientje al klaar in haar gesteven witte schort, dezelfde die mijn moeder ook had. Gesteven in de crackfree , gewassen met poppetje blauw en perfect gestreken. De kratten met brood werden binnen gebracht.
Altijd een plak ontbijtkoek, waar ik normaal gesproken helemaal niet van hield. Kleeft aan je tanden, wordt een bal in je mond, die van Dientje smaakte anders.
Ze werd een van die vele jeugdherinneringen.
Zo een van geur en smaak, die altijd net iets anders is als toen.
Op een bankje in de bakkerij met een klontje deeg om op te eten kijken hoe de grote machine de speculaasjes hun vorm gaf.
En nog een beetje deeg om te bakken in de grote oven als het s'middags stil was en de oven afgekoeld.
Genoeg herinneringen om jaren later het bakkerij museum in Medemblik te bezoeken.
Beneden stond de speculaasmachine, boven hing een levensgrote foto van Dientje in haar gesteven schort.
Het was een schok om haar zo te zien.
Weer thuis ben ik ben gaan strijken, iets wat ik nooit doe, ik heb er de pest aan en kan het ook niet. Die dag moest het , even die geur terug.
Zo rook het als mijn moeder de berg strijkgoed wegwerkte,nadat ze het eerst besprenkeld had met water en oprolde. Dan had ze zomaar overdag tijd om met mij te praten, al strijkend haar verhalen te vertellen.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

19.08.20
Feedback:
Leuk stuk!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.08.20
Feedback:
Wat een prachtig verhaal, ik zag en ik rook het :)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
corona vooroordeel
367
Lezen?
mijn beste beslissing ooit
347
Lezen?
winter
328
Lezen?
brief aan mijn oma's
310
Lezen?
regen
292
Lezen?