1 post

DATEN MET WIEBE

426 Hits.

Het vinden van een nieuwe relatie levert voor veel mensen problemen op. Sommigen zijn te verlegen. Anderen hebben het te druk om uit te gaan. Wiebe Witje, mijn overbuurman die een half jaar geleden scheidde van zijn vrouw Gré, wil een nieuwe relatie.
Wiebe praat bijna nooit en als hij wat zeggen wil, doet hij dat schriftelijk. Met veel vieze woorden vooral.

Wiebe is een korte gedrongen man, tegen het corpulente aan. Hij heeft her en der nog wat plukjes haar op zijn verder kale schedel en van tijd tot tijd stinkt hij uit zijn mond. Hij is niet het type waar elke vrouw smachtend voor uit de kleren gaat.
Daarom heeft hij zich op de datingsites-industrie gestort, waarna, ik citeer Wiebe: “ik mijzelf als fokstier ga aanprijzen”. 

Het andere geslacht moet daar dan wel intrappen natuurlijk.

Wiebe schreef op de datingsite ook een profiel over zichzelf. Omdat hij niet begreep waarom er na twee maanden nog geen enkele reactie was geweest, vroeg hij mij er eens naar te kijken. Met stijgende verbazing lees ik zijn profiel: “Hallo, ik ben Wiebe.Uhh, dat ben ik natuurlijk niet, maar zo heet ik.
Ik ben volslagen volslank en tegen de 1.80 meter. Mijn dikke bos krullen zijn blond en ik zoek met spoed een lekker wijf. Verder ben ik heel vriendelijk voor mijn goudvis. Mijn hobby’s zijn: het reuzenrad op de kermis en in mijn blote toges langs het strand wandelen bij windkracht twaalf. Ook ben ik heel romantisch want mijn vogelspin mag met Kerstmis altijd bij mij aan tafel mee eten.”

Ik kijk eens naar de twee plukjes haar op zijn hoofd. Als ik mijn ogen een beetje dichtknijp, kan ik daar inderdaad een krullende tendens in ontdekken. ‘Is toch niks mis mee, met die advertentie?,’ vraagt hij.

‘Nou’, zeg ik voorzichtig. ‘Misschien moet je die bos krullen vervangen door ‘brede inhammen,’ en over die vogelspin zou ik maar zwijgen, daar schrik je de vrouwen mee af.
Verder zou ik het woord "toges" iets afzwakken.'
Maar hoe ik ook argumenteer, hij blijft erbij dat de advertentie hem weergeeft zoals hij is. Bovendien moet je toch een beetje indruk maken bij de vrouwen?
Na twee uren stevig discussiëren, geeft hij toe en belooft de advertentie te corrigeren waarna ik zijn huis uitloop.

Voor zijn deur staat een knappe vrouw. Haar gezicht betrekt als ze mij ziet: “Oh, ik dacht dat het Wiebe was”, zegt ze. “Ik woon hier al een half jaar naast hem en ben hartstikke gek op hem. Maar hij ziet me niet eens stáán… Een groet kan er nauwelijks vanaf.”

Binnen hoor ik Wiebe luid schreeuwend zijn net gecorrigeerde advertentie aan zijn goudvis voorlezen: ‘Mijn naam is Wiebe. Mijn hobby’s zijn: bergbeklimmen in Drenthe en ballroomdansen met nijlpaarden. Romantisch ben ik ook, maar als jij bij mij komt eten met Kerstmis, dan zal ik mijn vogelspin in zijn kooi laten en mijn toges in mijn broek.’
Wiebe’s buurvrouw kijkt mij plotseling stralend aan: ‘Heeft Wiebe een vogelspin? Daar ben ik gek op!’
Niet langer gehinderd door verlegenheid, belt zij bij Wiebe aan.

Ik verbaas mij nergens meer over.
Je accepteert het. Wat moet je anders...

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

De auteur van dit artikel Paco Painter:

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.11.20
Feedback:
Erg leuk om te lezen!
  • Waardering
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.11.20
Feedback:
Erg leuk. Zeer genoten bij het lezen. :-)
  • Waardering
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.11.20
Feedback:
Geweldig, hilarisch! Zo zie je maar dat op elk potje een dekseltje past.
  • Waardering
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1061
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1039
Lezen?
Column
Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken
700
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
697
Lezen?
Column
ZOU JE STRAKS PAPS TEGEN MIJ WILLEN ZEGGEN
582
Lezen?