SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Dat staat vast

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
Vanmiddag kwam ik, tot mijn grote verbazing, in een file terecht. Ik heb het niet gemist, moet ik zeggen.
Wat een feest van herkenning; het weerzien van het hardleerse deel van 'forenzend'  Nederland. Allemaal onderweg voor hún noodzakelijke reis. Natúúrlijk, dacht ik. Heel toevallig.

Later die dag kwam ik erachter dat het wel dégelijk allemaal noodzakelijk reizigers waren. Ik moest gewoon mijn definitie van een noodzaak iéts herzien.
 
Mijn eigen lieve moeder blijkt namelijk een schoolvoorbeeld van 'eigenzinnig-én-thans-toerend-bolidebezitter.
Ze is de zeventig inmiddels gepasseerd (zie je niet trouwens) en rijdt nog steeds vier keer per week, plichtsgetrouw, naar haar werk op kantoor.
'Thuiswerken? Nee,' zegt ze resoluut wanneer ik erover begin. 
'Mijn werk is waar mijn werk al meer dan vijfendertig jaar is. En thuis is waar thuis al die tijd is geweest. Die twee zaken zijn gescheiden van elkaar en dat is niet voor niets.'
'Maar mam, is het dan wel een noodzakelijke reis?'
'Nou... ja dus. Ik word op mijn werk verwacht dus het is noodzakelijk dat ik er dan ook naartoe mag rijden lijkt me.'

Uitgemaakte zaak, niet meer over beginnen, grap ik inwendig. Sommige noodzaken staan nu eenmaal zo vast als een huis. Dat mijn moeder nooit met pensioen gaat bijvoorbeeld. En dat ik mijn eigenwijsheid van haar kreeg.
 
Love you mam ;)

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
19.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Tsja, al mag het niet, toch wel moeten glimlachen om zoveel eigenzinnigheid. Dan maar 1 sterretje minder (zie het maar als strafpunt) 8)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Zoiets kun je alleen zelf over je eigen moeder schrijven. Licht schurend, mooi!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.