Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

131 Hits

Publicatie op:
Dat staat vast
Vanmiddag kwam ik, tot mijn grote verbazing, in een file terecht. Ik heb het niet gemist, moet ik zeggen.
Wat een feest van herkenning; het weerzien van het hardleerse deel van 'forenzend'  Nederland. Allemaal onderweg voor hún noodzakelijke reis. Natúúrlijk, dacht ik. Heel toevallig.

Later die dag kwam ik erachter dat het wel dégelijk allemaal noodzakelijk reizigers waren. Ik moest gewoon mijn definitie van een noodzaak iéts herzien.
 
Mijn eigen lieve moeder blijkt namelijk een schoolvoorbeeld van 'eigenzinnig-én-thans-toerend-bolidebezitter.
Ze is de zeventig inmiddels gepasseerd (zie je niet trouwens) en rijdt nog steeds vier keer per week, plichtsgetrouw, naar haar werk op kantoor.
'Thuiswerken? Nee,' zegt ze resoluut wanneer ik erover begin. 
'Mijn werk is waar mijn werk al meer dan vijfendertig jaar is. En thuis is waar thuis al die tijd is geweest. Die twee zaken zijn gescheiden van elkaar en dat is niet voor niets.'
'Maar mam, is het dan wel een noodzakelijke reis?'
'Nou... ja dus. Ik word op mijn werk verwacht dus het is noodzakelijk dat ik er dan ook naartoe mag rijden lijkt me.'

Uitgemaakte zaak, niet meer over beginnen, grap ik inwendig. Sommige noodzaken staan nu eenmaal zo vast als een huis. Dat mijn moeder nooit met pensioen gaat bijvoorbeeld. En dat ik mijn eigenwijsheid van haar kreeg.
 
Love you mam ;)

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Dat staat vast"

19.01.21
Feedback:
Tsja, al mag het niet, toch wel moeten glimlachen om zoveel eigenzinnigheid. Dan maar 1 sterretje minder (zie het maar als strafpunt) 8)
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig