Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 405
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Dat is het leven, mama

Tags: Cursiefje

Nog een keer. En nog eens. En opnieuw. Mijn zoontje kan er geen genoeg van krijgen. Steeds opnieuw wil hij het filmpje over het egeltje zien. Het is dan ook wel een heel schattig diertje. En zielig. Want niemand wil naast hem zitten. Niet op school, maar ook niet in de bus. Die ene keer dat hij dan eens mag mee voetballen, kopt hij de bal terug. Meteen lek natuurlijk.

Gelukkig loopt het allemaal goed af. Op kerstavond staan alle diertjes voor zijn deur. Met een cadeau. Egeltje begrijpt er niets van. Hij vindt niets in de doos met piepschuimpjes. Een eekhoorntje pakt een stukje piepschuim en prikt het aan een van egeltjes stekels. Alle dieren helpen mee. Als alle stekels bedekt zijn, geven zijn nieuwe vriendjes hem een dikke knuffel.

Er biggelen dikke tranen over zoonliefs wangen. Hij is helemaal emotioneel geworden van het aandoenlijke filmpje. Ik geef hem een zakdoek en stel dan voor om te gaan tekenen. Dat wil hij wel. Om hem een plezier te doen, besluit ik een egeltje te tekenen. Een heel schattige natuurlijk. Maar daar heb ik wel een voorbeeld voor nodig. En dus pak ik er een voorleesboek van mijn zoon bij. Op de voorkant staat een babyegeltje, in een knuffelzacht dekentje gewikkeld.

Ik doe mijn best om het schattige beestje zo goed mogelijk na te tekenen. Zoonlief zit naast me. Hij is met een eigen tekening bezig. Af en toe werpt hij een blik op mijn poging. Ik werk naarstig verder, nog net niet met het puntje van mijn tong tussen mijn tanden. De oogjes vind ik het moeilijkst. Ik wil uiteraard wel dat mijn egeltje net zo lief kijkt als dat op het boek.

Klaar! Met gepaste trots kijk ik naar het resultaat. Niet slecht, al zeg ik het zelf. Ik heb er dan ook flink mijn best op gedaan.
"Wat vind je ervan?" vraag ik mijn zoon opgetogen.
Hij trekt een verontschuldigend gezicht. "Niet zo mooi. Maar ja, dat is het leven, mama. Iedereen is anders."

Doe je daar zo je best voor. Ik word er bijna emotioneel van.

  

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 315

geef een waardering voor: "Dat is het leven, mama"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
28.01.20
Feedback:
Enne.... niet slecht getekend ook. ;-)
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.01.20
Feedback:
Erg leuk!
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!