SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Dagkennis

Publicatie: | Robert Beernink
Vakantietijd, dus file van München tot Salzburg. Bij Holzkirchen staren we stationair drie kwartier naar besneeuwde toppen in de verte. Gelukkig, er komt wat beweging in de onafzienbare rij blik.
Een landgenoot gesticuleert ongedurig en drukt zijn middenklasser in onze rij. Zigzaggend baant hij zich een weg voorwaarts. Zinloos, want even later kruipen we, hij geagiteerd vingerdrummend op zijn stuur, naast elkaar omhoog naar Irschenberg. Na Dreieck Inntal sta ik voor hem. Zijn trommelen ondersteunt inmiddels witheet vloeken. In tel- en slakkengang passeren we Chiemsee, Inzell en Berchtesgaden.
Daar, bovenop de Walserberg begint Oostenrijk. Hij huilt, is eraan toe.
 
Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.