SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Coronapas

Publicatie: | Martin Reekers

‘Ik weet het, het is vervelend, maar ik moet toch even uw coronapas zien!’

‘Hè? Wat een onzin! Als het ergens overbodig is dan is het hier toch wel lijkt me’.

‘Misschien, maar we doen het in opdracht van de hoogste baas. Trouwens het is ook wel uit te leggen hoor. We zitten hier met steeds meer mensen. Het wordt zo langzamerhand aardig vol hier dus we nemen liever het zekere voor het onzekere, begrijpt u. Dus wilt u uw pas even laten zien?’

‘Ik eh, heb geen pas. Ik heb me ook niet laten vaccineren. Dat is precies ook de reden waarom ik hier ben. Ik kreeg corona en voor ik het goed en wel wist stond ik hier voor u en nou begint u ook al te zeuren over die pas! Ik weet ook niet hoe ik er nu nog aan moet komen, eerlijk gezegd’.

‘Tja, daar zegt u zoiets. U kunt natuurlijk altijd nog naar de concurrent gaan hè. Ik heb begrepen dat ze er daar niet naar vragen’.

‘De concurrent? Ik ben mijn hele leven een oppassende burger geweest en nu, omdat ik een keertje dat vaccineren niet zag zitten, verwijst u me naar die oververhitte ballentent van de concurrentie? Het is schandalig! U laat me er echt niet in?’

‘Nee, het spijt me. Regels zijn regels. U kunt een klacht indienen als u dat wilt’

‘Dat ga ik zeker doen!. Ik heb nu gesproken met…?’

‘Petrus… u heeft gespreken met Petrus.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
17.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Bijzonder geestig en verrassend !
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met plezier gelezen!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.