1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  529 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Coronapas

Publicatie op : 15-09-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Coronapas

47 Hits.

‘Ik weet het, het is vervelend, maar ik moet toch even uw coronapas zien!’

‘Hè? Wat een onzin! Als het ergens overbodig is dan is het hier toch wel lijkt me’.

‘Misschien, maar we doen het in opdracht van de hoogste baas. Trouwens het is ook wel uit te leggen hoor. We zitten hier met steeds meer mensen. Het wordt zo langzamerhand aardig vol hier dus we nemen liever het zekere voor het onzekere, begrijpt u. Dus wilt u uw pas even laten zien?’

‘Ik eh, heb geen pas. Ik heb me ook niet laten vaccineren. Dat is precies ook de reden waarom ik hier ben. Ik kreeg corona en voor ik het goed en wel wist stond ik hier voor u en nou begint u ook al te zeuren over die pas! Ik weet ook niet hoe ik er nu nog aan moet komen, eerlijk gezegd’.

‘Tja, daar zegt u zoiets. U kunt natuurlijk altijd nog naar de concurrent gaan hè. Ik heb begrepen dat ze er daar niet naar vragen’.

‘De concurrent? Ik ben mijn hele leven een oppassende burger geweest en nu, omdat ik een keertje dat vaccineren niet zag zitten, verwijst u me naar die oververhitte ballentent van de concurrentie? Het is schandalig! U laat me er echt niet in?’

‘Nee, het spijt me. Regels zijn regels. U kunt een klacht indienen als u dat wilt’

‘Dat ga ik zeker doen!. Ik heb nu gesproken met…?’

‘Petrus… u heeft gespreken met Petrus.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

17.09.21
Feedback:
Bijzonder geestig en verrassend !
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.09.21
Feedback:
Met plezier gelezen!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
725
Lezen?
Column
Mijn moeder
633
Lezen?
De man die wilde loslaten
628
Lezen?
Column
Soufflé
583
Lezen?
De pianostemmer
574
Lezen?