Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

201 Hits

Publicatie op:
Chagrijn
Moedertje natuur is chagrijnig. Ze heeft vandaag geen zin om mooi weer te spelen. Dwars heeft ze de wind de wolken zó dicht op elkaar laten blazen, dat de zon het lijkt op te geven uit angst haar nog meer te ontstemmen. Het is donker. Dikke regendruppels laten als bommetjes het water in de plassen hoog opspatten. Druppels op het nat, morgen nog wat, zei mijn oude oma daar vroeger over. De regen stoft de bladeren af die in zwaarmoedig groen de regendruppels van zich af schreien. En ik? Ik tracht de gemoedstoestand van de natuur te vangen in een web van woorden waarin ik de ratio probeer op te lossen in gevoel. Dan ontdek ik dat ik niet de natuur maar mijn ziel heb gevangen. Moedertje natuur ís gewoon, het is mijn ziel die daar chagrijn in ziet.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Chagrijn"

05.10.20
Feedback:
Dichterlijk geschreven Martin, mooi.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Martin Reekers 06.10.20
    Dankjewel Annemarie. Ik heb op advies van Janneke de Leeuw-van Weenen het een en ander veranderd. Wat vind je van de nieuwe versie?