SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Catfight

Publicatie: | Tryntsje van der Meer
Het begon zo onschuldig. Een willekeurige fanpage van Ajax deelde foto's uit 2016 van 'the Wizard' ( u weet toch, één van de geuzentitels van Hakim Ziyech, tegenwoordig werkzaam bij het Britse Chelsea). Iedereen die het wil weten is zo onderhand op de hoogte van mijn uitzonderlijke zwak voor deze tovenaar, dus ik ging ff kijken. En ik was echt niet de enige hoor.
 
Zo reageerde een volledig gesluierde chick met een puntige tovenaarshoed (spannende profielfoto, kan niet anders zeggen) met: 'I am the wife of the Wizard!' Best lollig. Maar ik ben lolliger en schotjes voor open doel laat ik niet graag liggen, dus ik diende haar bijdehand van repliek: 'Nice to meet you, I'm his mistress :)'  Vond 'm zelf donders geestig. En vele reaguurders met mij. Al trof ik tussen de schater emoticons één eenzaam donderwolkje. Afkomstig van Amal, de tovenaarsdame in kwestie. Tja, smaken verschillen. En weer door. Denk ik dan.
 
Wat heet, Amal bleek niet te stoppen. In vloeiend Arabisch (sorry, mijn talenknobbel is niet toereikend voor die prachtige tekens, maar de vertaalfunctie wond er geen doekjes om) maakte ze me duidelijk dat ik een 'verdorven vrouw mens' ben en dat mijn hand zal worden afgehakt. Rechts of links liet ze onvermeld. Mocht ik misschien zelf kiezen.
 
Mijn hemel zeg: 'Ik maakte een grapje! Just kidding. Ana faqat' amza.' Jaja, deze habiba heeft haar huiswerk gedaan. Trouwens, wie begon er nou met geinen? Zij toch? Tenzij ze daadwerkelijk 'de vrouw van' is, want dan ben ik dus een... 'Kech!' Aldus Amal. Aan het adres van ondergetekende. Dit lijkt me een regelrechte uitnodiging voor een ordinaire catfight !
 
Nou, kom maar op, zou ik zeggen. Ik heb een retestrakke bitchclap in huis. En daar heb ik maar één hand voor nodig ;)

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
20.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik hou niet van voetbal maar dit vind ik toch wel heel grappig geschreven
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.