1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  529 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Catfight

Publicatie op : 14-09-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Catfight

52 Hits.
Het begon zo onschuldig. Een willekeurige fanpage van Ajax deelde foto's uit 2016 van 'the Wizard' ( u weet toch, één van de geuzentitels van Hakim Ziyech, tegenwoordig werkzaam bij het Britse Chelsea). Iedereen die het wil weten is zo onderhand op de hoogte van mijn uitzonderlijke zwak voor deze tovenaar, dus ik ging ff kijken. En ik was echt niet de enige hoor.
 
Zo reageerde een volledig gesluierde chick met een puntige tovenaarshoed (spannende profielfoto, kan niet anders zeggen) met: 'I am the wife of the Wizard!' Best lollig. Maar ik ben lolliger en schotjes voor open doel laat ik niet graag liggen, dus ik diende haar bijdehand van repliek: 'Nice to meet you, I'm his mistress :)'  Vond 'm zelf donders geestig. En vele reaguurders met mij. Al trof ik tussen de schater emoticons één eenzaam donderwolkje. Afkomstig van Amal, de tovenaarsdame in kwestie. Tja, smaken verschillen. En weer door. Denk ik dan.
 
Wat heet, Amal bleek niet te stoppen. In vloeiend Arabisch (sorry, mijn talenknobbel is niet toereikend voor die prachtige tekens, maar de vertaalfunctie wond er geen doekjes om) maakte ze me duidelijk dat ik een 'verdorven vrouw mens' ben en dat mijn hand zal worden afgehakt. Rechts of links liet ze onvermeld. Mocht ik misschien zelf kiezen.
 
Mijn hemel zeg: 'Ik maakte een grapje! Just kidding. Ana faqat' amza.' Jaja, deze habiba heeft haar huiswerk gedaan. Trouwens, wie begon er nou met geinen? Zij toch? Tenzij ze daadwerkelijk 'de vrouw van' is, want dan ben ik dus een... 'Kech!' Aldus Amal. Aan het adres van ondergetekende. Dit lijkt me een regelrechte uitnodiging voor een ordinaire catfight !
 
Nou, kom maar op, zou ik zeggen. Ik heb een retestrakke bitchclap in huis. En daar heb ik maar één hand voor nodig ;)

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
876
Lezen?
Column
Kutwerk
835
Lezen?
Column
Misofonie
805
Lezen?
Column
Regelmiep
647
Lezen?
Column
RUZIE
638
Lezen?