Sylvia Schalken

Campingdisco

© Sylvia Schalken op 09.07.2021.

Vanaf de vroege ochtend is het al het gesprek van de dag. Er staat iets te gebeuren wat voor natuurcamping De Knotwilg geen pas geeft. Want vanaf een uur of tien verzamelen zich steeds meer jonge gasten op het campingveldje aan het grote water. Vier van die knapen gaan direct aan de slag met het opzetten van felgroene tentjes. Naarmate de tijd vordert, prijken er steeds meer. Drie andere jongens zijn druk doende met het opbouwen van een partytent, compleet met discolichten. En de anders zo rustige campinggasten spreken er schande van. Want ‘wat moet zo’n groep jonge kerels nou op een natuurcamping? Hier is toch voor deze gasten niets, maar dan ook niets te beleven!’
 
Een ouder echtpaar, hij met witte sokken in de Mefisto sandalen, zij met een belachelijke zonnehoed op de wanhopig geverfde haren, stelt voor om een handtekeningenactie te starten. “Want ik wil onder geen voorwaarde vanavond in de herrie zitten”, merkt mevrouw snibbig op. “Heb je gezien dat ze de bierkratten al klaar hebben staan?”, voegt een campingbewoner er verontwaardigd aan toe. “Ik ga kijken of ik de beheerders alvast kan waarschuwen”, besluit een ander resoluut en in rap tempo beent hij naar de ingang van de camping.
 
En zo is iedereen druk in de weer met het leed dat wordt gevreesd, want dan lijdt een mens het meest.
 
En de jongens, uiteindelijk 13 in totaal, zitten vanaf de middag tot de late avond gewoon gezellig pratend bij elkaar in een kring. De gifgroene tentjes als een vrolijk lint om hen heen gedrapeerd. Geen harde muziek, geen biergelal en nergens een onvertogen woord.
 
Maar dan hoor ik in de verte een kerkklok 23.00 uur slaan. En waar het in elke normale stad op dit tijdstip van de zaterdagavond partytime moet zijn, barst op natuurcamping De Knotwilg een angstaanjagend onweer los; compleet met een gigantische wolkbreuk. Bliksemschichten jagen over het veldje. Donderslagen maken dat je elkaar onmogelijk nog kunt verstaan. En de regen klettert genadeloos neer op de schamele tentjes. Wat een natuurgeweld. Niet te geloven.
 
En terwijl alle campinggasten zo snel mogelijk een veilig heenkomen zoeken, kruipen de 13 knapen bij elkaar in hun partytent om deze grootse lichtshow met bewondering te aanschouwen. Biertje erbij: prachtig. De kerels kunnen deze ‘discoherrie’ van de natuur wel waarderen.
Staat de Biesbosch niet bekend als het ‘lawaaiigste stiltegebied van Nederland’? De bewoners van natuurcamping De Knotwilg weten nu dat dat écht zo is.
 
‘Campingdisco’ is het vierde verhaaltje van vijf uit de serie ‘Vakantie in de Biesbosch’.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  10.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk, iedereen op het verkeerde been gezet, zelfs de lezer ;)
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  10.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooi, heel mooi.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 399
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Ron Dumee: Moedertje Lief

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.