Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

94 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Buurtheks
Haar verlepte lijf is vormloos en uitgezakt door de wijdbeense zithouding op de bezemsteel, die wegrot onder haar omgekeerde, lekkende kruis, waarmee ze de buurt onderschijt met roddel en achterklap.
Uitgezaaide tweespalt en het meedogenloos leegzuigen van een tot wrak afgeleefde geliefde geeft haar voeding. Maar dit zijn slechts voorproefjes van de hoogmis, de Walpurgisnacht, als deze gevallen ster van de diepzee, op de heuvel met het duivelsgetal, haar bruidegom tot aan het vurig hoogtepunt berijdt.
Zo’n gedrocht, een vleesgeworden asociaal medium vol lijklucht waar de katten naar blazen, is onder ons, zelfs heel dichtbij. En ik weet waar.

Auteur: Ik heb geen behoefte aan feedback

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.