Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Brussel

In Brussel heb ik tien jaar gewoond en gewerkt. Half september ga ik de stad weer opzoeken. Heb ik veel zin in. Ik herinner me de periode dat ik voor de Europese Commissie werkte. Waren hectische tijden omdat mijn baas niets deed en pas om zes uur begon met iets te doen! Dat vond ik niet zo leuk eigenlijk, mijn baas heette Serge Abou en we bevonden ons in de afdeling internationale contacten. Anti dumping en dat betekent zoiets als onze Europese producten beschermen tegen de overwoekerende anti dumping prijen van de niet Europese landen zoals China die diensproducten tegen een schrijnbedrag dumpt en kinderen het werk laat doen. Ik moest elke dag de post halen en verder wat typen maar pas om zes uur kwam er echt actie op de afdeling en dan wilde ik naar huis en dat kon niet. Ik heb wel mijn concours voorbereid daar. Als ik die zou halen zou ik aangenomen worden en kunnen genieten van een riant inkomen. Maar ik slaagde niet omdat ik niet over een secretaresseopleiding beschikte. Die heb ik nu wel in mijn zak en misschien is het nog niet te laat. Maar je moet wel ingesteld zijn op de Commissie want het is een snobistische wereld, bovendien sta ik niet achter hun activiteiten. Elke ochtend kwam Serge binnen en had ik koffie gezet. Hij ging dan uitgebreid de krant lezen met zijn stinkende sigaren. Hij had ook een lief en een vrouw en een zoon wiens opstel ik moest nakijken om half zeven ’s avonds. Als ik klaar was daar liep ik naar huis en stopte bij de taartenwinkel. Kocht een taartje en een biertje en ging naar huis om me daar te verkleden voor de fitness afdeling. Dat vond ik leuk. Ik bleef de hele avond op het loopapparaat trainen en ging dan naar huis, nam een bad en ging eten. Dan kwam Rudy thuis, mijn Franstalige ex vriend en was de poes blij. Rudy werkte met jeugddelinquenten en was hartstikke lief en geduldig. Soms ging ik nog wat schrijven of koken voor de volgende dag als Rudy vrij was. Maar ik was een stuk actiever dan nu en ik wil graag weer daar wonen en werken. Hoewel dat met mijn ziekte onmogelijk is denk ik hoewel? We wonen bij mensen in huis en zo kan ik eindelijk Florence weer zien, dat is de zus van Vincent, mijn vriend voor Rudy! Ik heb twee grote liefdes gekend maar Vincent is een hele tijd geleden en ging veel vreemd. Het is een alpinist die ik nu nog dagelijks spreek op FB. Hij is nu 68 jaar en is erg zoekende naar liefde en genegenheid. Mijn vriend Léon wilde daar een toneelopleiding gaan doen maar die was veel te duur. Brussel is een hectische stad omdat alles in dienst is van de Commissie. Je hebt veel wijken met Afrikanen en die verkopen de mooiste spulletjes, ben benieuwd of er veel is veranderd. De Fallstaff met de lekkere taartjes en eten, ik nam een tosti en Léon een gehaktbal, ja ik heb er zin in. We verblijven in Elsène, een mooie buurt vlakbij een metro en zo is het …. Bonjour Bruzelles!

Amstelveen, 2 augustus 2021

© Ingrid Karstenx op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
03.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik vind het ook een mooie foto zeg ik heb ook in brussel gewoond en daar was ik heel blij om
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig