SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Brief aan jou

Publicatie: | Arjan Zuidervliet
Vandaag zag ik tranen; geen schaduwtranen, maar tranen uit een diepe bron, zoals alleen superhelden ze kunnen huilen. Want ieder heeft een grens (al denken velen van niet, omdat de tranen, die ze huilen, geen echte tranen zijn, al denken ze van wel).
 
Vandaag wilde ik, bij wijze van hoge uitzondering, iets van troost bieden. Maar, jou omarmen zou averechts werken en je dan weer loslaten ook. Ook bidden is geen optie meer. Alles zou zout in de wonden zijn.
 
Misschien kan ik je dit wel schrijven en dan hopen, dat je dit per ongeluk leest. Wat ik voel lijkt wel echt. Er is iemand, die van je houdt. Ik zet mijn naam hier niet onder. Ik ben geen superheld.
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
06.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi, ontroerend...hopelijk leest de juiste persoon dit...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Deze brief ontroert.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.