1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 18-12-2020

Hits: 604

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Billenkoek

Aangepast: 18-12-2020
Billenkoek
De telefoon rinkelde.
“Goedenavond met Boxem.”
“Met meneer Boxem van het Roelof van Echten College?”
“Ja, daar spreekt u mee.”
“Meneer Boxem, u spreekt met de moeder van Lennard uit 2A. U geeft Lennard toch Nederlands?” “Jawel,” was mijn korte antwoord. ”Dan val ik maar meteen met de deur in huis. Vanmiddag kwam Lennard helemaal overstuur thuis. U schijnt Lennard, tijdens de les, kwaad te hebben aangekeken. Is dat zo?” “Dat zou kunnen, mevrouw. Lennard wil nog weleens onrustig zijn in de klas.” “Nou, dan had hij dus toch gelijk. Dan wil ik u er op wijzen dat Lennard een zeer gevoelige jongen is en dat hij al bij boze blikken van uw kant van slag kan raken. Een volgende keer zullen we toch de directeur van uw ontoelaatbare gedrag in kennis stellen. Fijne avond.” En voordat ik iets kon zeggen was de verbinding al verbroken. Toch even uit het veld geslagen zat ik bij de telefoon.
Oren trekken
 
Mijn gedachten gingen terug naar mijn lagere schooltijd. Wanneer je vroeger op school weleens “onrustig” was of niet goed wilde luisteren, dan werd je, door sommige leraren, aan de oren door de klas getrokken.
Op de gang werd je dan in duidelijke taal te verstaan gegeven hoe je gedrag wel moest zijn. Met een roodgloeiend oor nam je weer plaats in de bank. Of je werd met de grote liniaal, voor de klas, op je billen geslagen tot ze zo’n pijn deden, dat je de rest van de dag vrij ongemakkelijk in je bank zat.
Wanneer je ook nog eens de fout maakte om je ouders hierover te informeren, dan kreeg je van je hen ook nog eens flink ervan langs.
De tijden zijn wel veranderd.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

18.12.20
Feedback:
De tijden zijn gelukkig veranderd, maar we dreigen nu door te slaan in het niets meer mogen aanwenden als docent om op te voeden en te corrigeren. Waar we vroeger te streng waren dreigen we nu te teveel te pamperen en te betuttelen. Het blijft zoeken naar de gulden middenweg.
Show more
18.12.20
Feedback:
Ja, de tijden zijn wel veranderd voor wat betreft het onderwijs. Goddank. Liefst kleine mensjes vernederen? Dan lijkt me de exploitatie van een SM-club voor dwergen meer iets voor u.
Show more
18.12.20
Feedback:
Zo is het Jan! Veel leraren houden het ook niet meer uit in het onderwijs...
Ik herinner me nog dat een klasgenoot zijn mond moest spoelen met water en zeep omdat hij een lelijk woord had gezegd...
Show more
 • j.boxem 19.12.20
  Daar moet je tegenwoordig mee oppassen Janneke, want dan heb je de ouders zo op de stoep staan.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
“Zal die jongen op de foto nu ook een kale kop hebben?
585
Lezen?
“Meneer, wat doet u hier?”
579
Lezen?
De reuzenduizendpoot
546
Lezen?