SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Biblionisch

Publicatie: | Robert Beernink
NBD Biblion heeft als doel de ‘gang van het boek’ in bibliotheken te perfectioneren. Onderdeel daarvan zijn beoordelingen, tot voor kort aangeleverd door zo’n 700 lezers. Elke schrijver weet hoe belangrijk die recensies zijn om op het schap van de bieb terecht te komen.
Ze gaan echter met de tijd mee, doen nu aan automatisch metadateren, wat inhoudt dat een computer het boek leest en een tekst opstelt, waardoor aankoopinformatie eerder beschikbaar is.
Ik overweeg daar een kritisch boek over te schrijven. Het risico is dan wel dat ik er waarschijnlijk zelf mee langs de bibliotheken moet gaan leuren.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
22.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk stukje. Het woordje ze in 'Ze gaan echter...' verwijst naar schrijvers en niet naar de bieb
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Robert 22.04.22
    Dank voor je opmerking. 'Ze' aan het begin van een nieuwe zin in een nieuwe alinea verwijst, mede door de strekking van de zin, naar het hoofdonderwerp in de eerste i.c. NBD en niet 'de bieb' noch 'Elke schrijver'; bovendien is 'Elke schrijver' enkelvoud.
21.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Raar maar waar...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.