Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

103 Hits

Publicatie op:
Bezorgen
Moet naar mijn fietsenmaker voor een nieuw zadel. Het oude is vanmorgen halverwege de bezorgronde in tweeën geknakt. Heb haast, want de bezorger van een drumstel heeft gisteravond alleen de stokken gebracht; de rest komt straks. Auto gestart, tik op de ruit: heer op fiets overhandigt mij pakketje. Wat is …?
O ja, dat is waar ook. Verpletterd door het rijke lyrische geweld van ‘De avond is ongemak’, heb ik de nieuwe Marieke Lucas Rijneveld besteld bij mijn lokale boekhandel. Het persoonlijk, in fraaie cadeauverpakking afgeleverde boek compenseert de bezorgkosten ruimschoots en bezorgt mij een verder geheel onbezorgde dag.
 
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Bezorgen"

© Robert Beernink
21.01.21
Feedback:
MEt plezier gelezen
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig