SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Betalig

Publicatie: | Robert Beernink
Het te pas en te onpas gebruiken van Engelse woorden woekert als Japanse duizendknoop door ons taallandschap.
Wie Engelse taal en cultuur heeft gestudeerd, kent de complexiteit van de grammatica en begrijpt hoe precair de woordkeuze is. Om, mind you, over de correcte uitspraak nog maar te zwijgen.
Voor elk woord dat is overgewaaid vanaf het grootste eiland voor onze kust bestaat een passend Nederlands equivalent, met dien verstande dat dit niet geldt voor het begrip ‘workshop’. Deze combinatie van twee aan elkaar geplakte, voor ons financieel verontrustende elementen, past niet in onze taal noch cultuur: work en shop.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.