SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Besturen

Publicatie: | Robert Beernink
Onder het motto: ‘je moet daar zijn, waar het is gebeurd’, kom je nog eens ergens.
De zwakke bestuurder Stadhouder Willem V kreeg het aan de stok met de patriotten, die meer macht eisten. In een poging te redden wat er te redden viel, reisde Willems kordate vrouw, Wilhelmina van Pruisen, per koets naar Den Haag om de Staten te paaien. Goudse patriotten kregen daar lucht van en hielden Wilhelmina tegen.
De rit voert over een angstaanjagend smal kronkelig weggetje van Schoonhoven via Haastrecht naar Goejanverwellesluis, waar dat plaatsvond. Tegenwoordig zou een bekwame bestuurder in een auto moeiteloos ontkomen.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.