SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Besmetting

Publicatie: | Robert Beernink
Ik doe geen vlieg kwaad, zolang die in zijn eigen biotoop blijft.
Het is er maar één, toch lijkt het alsof een hele zwerm zich tegen mij keert. Dit exemplaar blijkt op meerdere plekken tegelijk aanwezig te kunnen zijn. Waar ik ben, is deze Musca domestica, achtervolgt mij van morgenstond tot avondrood langs alle zoete fasen van de dag.
Wat te doen? Een raam openzetten gaat niet, dan komen er nog meer. Aanvallen met de vlakke hand, ochtendkrant, Ikeafolder en zo’n elektrisch tennisracket blijken kansloos. De laatste strohalm is uitroken met dodelijk gif, maar welk? Wat zou Heisenberg adviseren?

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.