Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 472
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Benefits
© Tryntsje van der Meer op .
Aantal hits: 140
 
Goed, ik lag dus in het ziekenhuis. In principe is het volmondig kut om daar terecht te komen. Maar elk nadeel heeft z'n voordeel. En de 'benefits' van mijn verblijf werden me snel helder.
Gedurende mijn vierdaagse all inclusive heb ik voor mijn gevoel tegen de 100 vriendelijke, innemende, kordate zorgprofs aan me voorbij zien trekken. Allemaal (verpleegsters, transportmedewerkers, huishoudelijk personeel, artsen, cateringhulpen, O.K. medewerkers, co-assistenten, gastvrouwen, wegwijs employées, tas inpakhulpen) stelden ze zich netjes voor en bedienden ze zich van een vanzelfsprekende glimlach.
 
Oké, een receptioniste, autoverkoper of makelaar doet dat in het meest gunstige geval ook, weet ik wel. Heb ik toch een ander gevoel bij. De hemelsbreed smilende makelaar bijvoorbeeld, die ons drie jaar geleden dit kluspandje in de maag splitste heeft zich naderhand ongetwijfeld de ballen uit z'n broek gegierd of op z'n minst zelfingenomen gegniffeld om z'n eigen geniale verkoopskills. Beide scenario's zijn toe te schrijven aan een zuiver professionele glimlach. Respect. Zucht.
 
Terug naar de zusters. Tijdens mijn eerste, moeizame nachten voorzagen ze me liefdevol van de nodige troep om mijn pijnlijke doorwaaktheid draaglijker te maken. Morfine blijft natuurlijk klerezooi, maar daar zet ik me overheen wanneer ik mezelf spartelend van ellende zielig lig te vinden. Eventuele principes bewaar ik wel voor thuis. Toe zeg, ik lig hier niet voor de gezelligheid en het tongstrelende voedsel.
 
Met het arbeidsethos van ziekenhuispersoneel lijkt verdomd weinig mis. Geen enkele keer heb ik de zusters van dienst kunnen betrappen op iets van pauze. Als ze wat stonden te kletsen ging het nog steeds over ons, hun patiënten. 'Koffie? Ja, lekker, zwart graag. Trouwens, ik heb mevrouw van der Meer wat Movicolon voorgeschreven. Voor de darmen, weet je wel?'
 
Hartverwarmende dames, meiden en chicks, stuk voor stuk. Geen heren, gasten en jochies? Niet gezien, echt niet. Mijn buurvrouw op de zaal overigens wel. En dat wilde ze weten ook. 'Vannacht kwam er een hele knappe, donkere broeder mijn pijnstillers brengen? Niet gezien? Jammer. Echt een schatje hoor!'  
Helaas, ik had ff andere drukte. Namelijk, slapen, eindelijk, als een roosje zonder pijn. Tja, elk voordeel heeft z'n nadeel.
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Benefits"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(5)
3 commentaren
1 nuttige stemmen.
24.09.20
Feedback schrijfkwaliteit
Mooi, spijts het lijden.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Tryntsje van der Meer 02.10.20
    Thanx! Ach, je moet altijd de luchtigheid blijven inzien..
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart