• images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Beeldbellen

Publicatie: 06 april 2021
 
Mijn vader is jarig. Hij wordt eenenzeventig jaar. Het weer is winters.
Het hagelt en het regent. Tussen de sneeuwjachten door kan ik even naar de supermarkt. Er is door de vrouw van mijn vader een belgroep via WhatsApp aangemaakt. Coronaregels gelden nog steeds, dus dit is het meest aanvaardbare alternatief.
We hebben afgesproken om in de vooravond te bellen. Mijn man moet morgen werken. Dat betekent dat hij om half drie moet opstaan. Daarom vertrekt hij om zeven uur al naar boven. Mijn zoon zit tierend achter zijn spelcomputer met een koptelefoon op. Om half acht bellen. Ja hoor, dat kan. Mijn dochter kijkt even op van haar Ipad. Ze beweegt haar handen in cirkels en trekt gezichten naar het beeldscherm.
'Maham, ik maak een tiktok filmpje'. Wat in principe een nette manier is om te zeggen dat ik beter weg kan wezen.
Ik ga maar naar beneden.
Er is niets noemenswaardigs op televisie te zien, tenzij ik zin zou hebben in een zoektocht naar een boswachter, de nieuwe Maria, en anders de beste koekjesbakker, en dat heb ik niet. Dus zet ik muziek aan en luister naar de Nits.
Nescio.
I jumped of a bridge, and went swimming for hours. Nobody's looking.
Als het bijna half acht is, app ik voor de zekerheid naar boven. Ik ken mijn bloedjes tenslotte al een tijdje. Geen respons. Bellen helpt evenmin. Ik hoor de zoemtoon, maar kennelijk ben ik de enige.
Daarom begeef ik me naar boven en wacht, zittend op het bed van mijn zoon tot de telefoon gaat. Uiteraard is mijn zoon niet blij. Mijn dochter betreedt zijn slaapkamer eveneens en kijkt vies.
'Het ruikt hier naar oerwoud,' merkt ze op.
'Dan ga je maar weg,' grauwt mijn zoon met zijn zware stem.
De telefoon gaat. Mijn drie zussen zijn in beeld, met naast hen een lachend gezin. Hoe doen ze dat?
Ik ben alleen.
Mijn zoon feliciteert mijn vader kortaf, op mijn aandringen. Hij kijkt kwaad. Mijn dochter durft niet in beeld te komen en blijft veilig op afstand.
Mijn vader is wel in beeld en lacht breed.
Dan hoor ik een geluid achter me. Het is mijn man. Gehuld in een strakke, zwarte, sportieve slip. Verder is hij naakt. Hij draagt zijn Darth Vader masker, de gehate C-pep. Kennelijk was het teveel moeite om deze even af te zetten.
'Pfff grrtt', hoor ik hem murmelen vanaf de drempel. Praten met masker op is in principe onmogelijk.
'Kan dat niet beneden?' brengt hij dan met enige moeite boos uit, doelend op ons gezellige samenzijn.
De vrolijke gezinnen van mijn zussen lachen.
Ze hebben geen boze man of rebellerende kinderen.
Maar ik heb mijn vader gelukkig nog wel en hij wordt toch maar eenenzeventig jaar.
En zeg nou zelf, wie zou niet blij zijn deze mijlpaal te bereiken. Zeker in deze tijd.
Maar soms, heel af en toe, vraag ik me toch weleens af hoe oud ik worden zal.
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
WAARDERING

HITS

328

Artikel aangepast: 07-04-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
07.04.21
Show more
07.04.21
Feedback:
Zoals gewoonlijk, mooi geschreven.
Show more
06.04.21
Feedback:
Met heel veel plezier gelezen.😊
Show more