SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Basiskennis

Publicatie: | Robert Beernink
Het niveau van taal en rekenen onder scholieren holt al jaren hard achteruit, het gevolg van almaar wisselende lesprogramma’s opgelegd door het Ministerie van Onderwijs, met de nadruk op het voorzetsel.
Voor basale sommetjes wordt tegenwoordig direct de calculator van de mobiel geraadpleegd, zodat het verlies geleden door een snelle geldwisseltruc achteraf exact kan worden vastgesteld.
Eloquentie, gepaste stijl en charme in het taalgebruik, reflecteert een mate van beschaving, houdt tevens het gesprek en de relatie tussen sprekers gaande.
Deze afbrokkelende vaardigheden hebben tot gevolg dat mondigheid synoniem wordt aan grofgebekt zijn, terwijl zegeningen niet meer kunnen worden geteld.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
01.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een onderwerp dat broeit en boeit. Knap geschreven, laatste zin is helemaal raak!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi stukje waar ik me volledig bij aansluit.
'...dat mondigheid synoniem wordt aan grofgebekt zijn,...' Dit valt me steeds vaker op, helaas.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.