1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Barbapapa

Publicatie op: 09-05-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Barbapapa

326 Hits.

Barbapapa

De crematie van mijn vader was mooi. Ik had geen speech voorbereid maar heb toch over Vincent van Gogh gesproken. Uit mijn hoofd en dat was niet zo slim want ik kon niet meer uit mijn woorden komen.  Ik droeg een mooie flanellen broek en een zwarte blouse. Mijn broer sprak als eerste. ‘Weet je nog pa dat we gingen vliegeren.’ Op het scherm verschenen steeds foto’s van mijn lieve vader. Maar was hij wel zo lief? Waarom liet hij bij mij altijd zijn sombere kant zien? In het verhaal Belle de Jour heb ik al een portret van hem gegeven. Hij verbaasde zich er altijd over dat bekende artiesten zelfmoord konden plegen. Zo had je de schilder David Roth. Had hij soms ook borderline? Ik vind het werk van Roth erg inspirerend maar somber. Wim stond bekend als een levensgenieter die altijd in de zon zat, tot grote ergernis van mijn moeder die hem behoedde voor de zonnestralen en dan zie ik hem voor me, met open hemd en korte blauwe broek. Mijn vader ging altijd in het blauw gekleed. Ook in de kist droeg hij zijn geliefde kleding maar de kist was dicht. Hij was zodanig vermagerd dat zijn aanblik geen goed meer deed.  Hij at alleen nog havermoutpap en dat op het laatst ook niet meer. Ach hij heeft me als kind ooit handtastelijk aangeraakt en dat steekt nog steeds en ik wilde er een zaak van maken. Maar hij vond wijn zo lekker en dan gingen de verhalen weer over zijn carrière, want die heeft hij wel gehad. Hij heeft toch maar mooi meegewerkt aan de Barbapapa films en veel reclame gemaakt (animaties). Van beroep is mijn vader animator maar hoe ouder hij werd, hoe meer hij naar schilderijen verlangde. En daar heeft hij er veel van gemaakt. Eerst dmv sjablonen en spuitwerk, later ging hij meer met krijt werken. Hij heeft een prachtige Moessorsky collectie gemaakt. En hij exposeerde o.a bij kapper Bartels, ja als anderen mijn vader zagen, zagen ze een lachende man die altijd begon met : ‘ja het zit zo,’ en dan begon hij zijn verhaal. En de tijd dat hij in Ouderkerk de Amstel werkte en bezoek kreeg van een muis. Die omgebracht werd door de schoonmaakster die te fanatiek had schoongemaakt. Maar mijn herinneringen aan mijn jeugd zijn anders want ik kon hem kennelijk zo boos maken dat hij achter me aan zat en me een klap wilde geven.  Ik heb een foto waar hij me afkeurend zit aan te kijken. En dat heb ik nooit begrepen. Als kind was ik volgens hem lastig en recalcitrant maar ik voelde me gewoon onbegrepen. Mijn ouders hingen de hele dag op de tennisbaan en ik wachtte met het eten. Als ze dan thuis kwamen ging het gesprek over tennis en ruimde ik stilletjes de borden op. Nu ik 57 jaar ben heb ik geen behoefte meer aan therapie. Ik probeer in het nu te leven. Mijn vader was een gevoelige man die ik in mijn hart meedraag. Dit is mijn laatste verhaal over een man die 63 jaar liefde en leed deelde met zijn lieve vrouw Rietje en die ik gelukkig nog een keertje zag, toen hij levensloos op de bank lag en ik zijn lieve gezicht zoende en er niet mee op wilde houden.

Amstelveen. 9 mei 2012

 
PS: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.05.21
Feedback:
Zo, moest het even twee keer lezen, zoveel vertelt het verhaal. Het roept ook verschillende emoties op, heel bijzonder. Ik zou wel kiezen voor meer witregels, komt de leesbaarheid ten goede. Is lekkerder voor de ogen, vind ik althans.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
11.05.21
Feedback:
Een lastig onderwerp dat je mooi hebt beschreven.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Watermark@ the hours
701
Lezen?
Column
Zoute drop
693
Lezen?
Belle de jour
674
Lezen?