1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  527 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Armoe troef

Publicatie op: 08-06-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Armoe troef

145 Hits.

Ik maak mijn dagelijkse ochtendwandeling het liefst ongestoord, maar dat lukt niet altijd. Mensen die verlegen zitten om een praatje of ongevraagd op- of aanmerkingen hebben, verstoren mijn gedachtenstroom die in werking treedt zodra ik mijn wandelschoenen aan heb en de voordeur op slot heb gedraaid. Zo ook vandaag. 

Een fors gebouwde man die zijn Dobermann uitlaat, loopt mij tegemoet en zegt dat ik waarschijnlijk de personificatie van de verveling ben. Iedere dag ziet hij mij, naar eigen zeggen, door zijn straat lopen. Klaarblijkelijk, zo beweert hij, heb ik niets beters te doen dan een beetje door de buurt te banjeren. Hoewel ik ontzag heb voor Dobermanns en hem geen verantwoording schuldig ben, kan ik het niet laten om met hem een gesprek aan te knopen. Bozer dan de bedoeling is, zeg ik: 

‘Jammer dat u niet lacht. Ik vrees dat ik uw opmerking als een verwijt moet opvatten. Klopt dat?’ Zijn Dobermann rukt aan de lijn. 

‘Ach, een verwijt, een verwijt, nou dat ook niet direct. Maar vanmorgen las ik in de krant dat wij Nederlanders meer moeten bewegen. Gezondheidsfanaten zijn het. Pff.. Ik ben zo langzamerhand wel flauw van al die mensen die steeds maar weer zeuren over bewegingsarmoede. Toen ik het las moest ik meteen aan jou denken. Mijn vrouw zegt altijd als ze jou voorbij ziet lopen dat ik aan jou een voorbeeld kan nemen.’ 

‘Ach, ik voer alleen maar mijn stappenplan uit, meneer. Mijn werk bestaat uit het op peil houden van mijn conditie. Niet meer en niet minder. En een ander mag zelf weten wat ie doet. Als ik u was zou ik mij niets aantrekken van al die verhalen over  bewegingsarmoede en zo. En daarbij, u heeft een hond, dus...’

‘Tja, mijn hond. Wil jij die iedere dag uitlaten? Jij hebt alle tijd en ik heb wel betere dingen te doen.’

Bewegingsvreugde is zo te horen bij hem ver te zoeken. Ik bedank vriendelijk voor de eer en laat hem teleurgesteld achter. Toch weet ik dat ik daar goed aan doe: Zijn vrouw zal mij dankbaar zijn. Zij heeft nog iets te klagen. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.06.21
Feedback:
Heel leuk geschreven! • Waardering
  100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
08.06.21
Feedback:
Prachtig cursiefje, met veel plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1058
Lezen?
Column
Aan de basis
764
Lezen?
Column
IC-plekken
671
Lezen?