Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 411
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Geen ontkomen aan

Tags: Cursiefje

Overgang. Ik snap nu waarom het zo heet. Over leek me sowieso altijd al overduidelijk. Maar gang. Dat komt vast van vergankelijkheid. Of van: de natuur gaat zn gang, alle cosmetica ten spijt. De radio zingt me haast cynisch toe: ‘when I was younger so much younger than today....’ 

Allemachtig wat is het heet in die auto. Werkt die airco eigenlijk wel? Ik zet de ramen open en zit alsnog te puffen als een zwangere die op het punt staat... O o. Denk ik. Het zal toch niet? O nee toch! Het is zover. Ook bij mij.  Het komt van alle kanten. Vooral... daar. Waar je vroeger steeds dacht: oh jaa oh jaa! Ga door. Voelt het nu meer als oh jee oh jee. Blijf af. Hoe één klinker een wereld van verschil kan maken. Dat is geen overgang meer, dat is als een omgeslagen aardlekschakelaar van alles naar niks. Van strak belijnd naar los gerond. Van heerlijk goddelijk welvende bergen en gladgestreken stranden naar eroderende smeltende heuveltjes en uitdrogende en inzakkende woestijnen. Ik weet niet waar de onwetende gekkies het vandaan halen maar dat het klimaat verandert is geen fabel maar een feit.

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 131

geef een waardering voor: "Geen ontkomen aan"

Geschreven door Annemarie Steenbergen . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
01.08.20
Feedback:
Met de glimlach gelezen. Als man
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 01.08.20
  Leuk om te horen Lieven! Fijn weekend nog!
19.07.20
Feedback:
Mooi verwoord allemaal ! Wat mij betreft mag je vaker over de overgang schrijven, ik zal het met smaak lezen ;)
 • Lezenswaardig:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 19.07.20
  Wat leuk om te horen Tryntsje! Ik ga mijn best doen op een vervolg.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !