Sylvia Schalken

Altijd wat...

© Sylvia Schalken op 02.07.2021.

De temperaturen stijgen naar tropische waarden en dus rest mij niets anders dan een plekje te zoeken in de schaduw. In tegenstelling tot hetgeen de naam doet vermoeden, is het vinden van een streepje schaduw best een hele opgave op natuurcamping De Knotwilg. Om de 10 minuten moet ik mijn stoel verschuiven, want de koperen ploert, die vol op mijn tentje staat te branden, is genadeloos en doet er alles aan om het beetje schaduw dat ik nog heb in te pikken.
 
Terwijl ik loom van de warmte wat wegdoezel in mijn luie stoel en de vriend maar weer eens een poging doet om het boek met de wel héél toepasselijke titel ‘Niksen, the dutch art of luieren’ van Olga Mecking te lezen, komen twee jonge mensen met volgepakte rugzakken de camping op gelopen. Verhit gooien ze de bagage van de pijnlijke schouders en kijken wat rond op het veldje.
 
‘Geen schaduwplekje te bekennen’; dat had ik je al wel kunnen vertellen. De twee lijken het niet helemaal eens te zijn, maar uiteindelijk pakt de jongen zijn rugzak uit en begint met het opbouwen van het tentje. Waarna het meisje boos en met een uiterst ontevreden gezicht wegloopt.
 
De jongen bouwt rustig door en als het kleine tentje staat, komt het meisje weer terug. Druk gebarend praat ze op de jongen in. Regelmatig wijst ze naar de brandende zon en de schaarse schaduwplekjes die allemaal door andere campinggasten in gebruik zijn genomen. Dan breekt de jongen het tentje weer op, pakt zijn rugzak netjes in en gooit de zware rugzak over de nog altijd pijnlijke schouders. Om vervolgens met een olijke lach op zijn gezicht en een groet naar de toeschouwers weer op pad te gaan. Even later zie ik de twee gaan over de lange dijk.
 
Op natuurcamping De Knotwilg gebeurt écht altijd wat!
 
 
Altijd wat…’ is het derde verhaaltje van vijf uit de serie ‘Vakantie in de Biesbosch’.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  09.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooie anecdote, goed getypeerd!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  02.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Met plezier gelezen. Goed beschreven.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 772
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Olaf Op den Kamp: De Geul van bron tot monding

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.