SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Altijd wat...

Publicatie: | Sylvia Schalken
De temperaturen stijgen naar tropische waarden en dus rest mij niets anders dan een plekje te zoeken in de schaduw. In tegenstelling tot hetgeen de naam doet vermoeden, is het vinden van een streepje schaduw best een hele opgave op natuurcamping De Knotwilg. Om de 10 minuten moet ik mijn stoel verschuiven, want de koperen ploert, die vol op mijn tentje staat te branden, is genadeloos en doet er alles aan om het beetje schaduw dat ik nog heb in te pikken.
 
Terwijl ik loom van de warmte wat wegdoezel in mijn luie stoel en de vriend maar weer eens een poging doet om het boek met de wel héél toepasselijke titel ‘Niksen, the dutch art of luieren’ van Olga Mecking te lezen, komen twee jonge mensen met volgepakte rugzakken de camping op gelopen. Verhit gooien ze de bagage van de pijnlijke schouders en kijken wat rond op het veldje.
 
‘Geen schaduwplekje te bekennen’; dat had ik je al wel kunnen vertellen. De twee lijken het niet helemaal eens te zijn, maar uiteindelijk pakt de jongen zijn rugzak uit en begint met het opbouwen van het tentje. Waarna het meisje boos en met een uiterst ontevreden gezicht wegloopt.
 
De jongen bouwt rustig door en als het kleine tentje staat, komt het meisje weer terug. Druk gebarend praat ze op de jongen in. Regelmatig wijst ze naar de brandende zon en de schaarse schaduwplekjes die allemaal door andere campinggasten in gebruik zijn genomen. Dan breekt de jongen het tentje weer op, pakt zijn rugzak netjes in en gooit de zware rugzak over de nog altijd pijnlijke schouders. Om vervolgens met een olijke lach op zijn gezicht en een groet naar de toeschouwers weer op pad te gaan. Even later zie ik de twee gaan over de lange dijk.
 
Op natuurcamping De Knotwilg gebeurt écht altijd wat!
 
 
Altijd wat…’ is het derde verhaaltje van vijf uit de serie ‘Vakantie in de Biesbosch’.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
09.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooie anecdote, goed getypeerd!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met plezier gelezen. Goed beschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.