1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Als ik een auto was

Publicatie op: 13-03-21

Martin Reekers

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Als ik een auto was

160 Hits.

Als ik een auto was, zou ik mezelf dan inruilen? Er valt veel voor te zeggen. Het plaatwerk vertoont steeds meer plekken van corrosie en het halen de topsnelheid is slechts een vage reminiscentie aan reeds lang vervlogen dagen. De motor sputtert af en toe en lijkt soms zelfs een tel stil te vallen. Het starten duurt langer evenals het op stoom komen, terwijl de zijwindgevoeligheid langzaam maar zeker toeneemt. De actieradius is minder voorspelbaar dan vroeger en de schokbrekers voelen stugger aan terwijl het aantal garage-uren gestaag groeit. Het is zeker geen model meer waarmee je vrouwen imponeert, laat staan dat zij bereid zijn op de bijrijdersstoel plaats te nemen. Er rest slechts een toekomst als oldtimer waar mensen, met verbazing over hoe kneuterig het vroeger was, aan voorbij lopen, blij dat zij zelf vormgeven aan de perfecte strakke, frisse lijnen van de moderniteit. Als de motor van de oldtimer nog even enthousiast sportief probeert te loeien, steken zij de loftrompet over de geruisloze gratie van elektrische krachtbronnen. Inruilen dan maar? Ik weet het niet. Ik vind veel schoonheid in de imperfectie. Zoals dat krasje in de grammofoonplaat, dat storinkje in een analoge radio, ademt een oude auto en de onzekerheid of hij vandaag start of dat de ontstekingpuntjes vernieuwing of afstelling behoeven de imperfectie die avontuur uitlokt. Juist dat risicozoekende kenmerk van imperfectie verkies ik boven de saaie zekerheid van het perfecte. Ik houd mezelf!

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.03.21
Feedback:
Met plezier gelezen. Misschien iets meer schrappen want de vergelijking was duidelijk.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
728
Lezen?
Column
Mijn moeder
638
Lezen?
De man die wilde loslaten
637
Lezen?