Sylvia Schalken

Alles onder controle

© Sylvia Schalken op 03.12.2021.

"Heeft u alle zaken wel onder controle?“, vraagt hij mij op barse toon. Want hij heeft net op zijn ronde door het huis nogal wat problemen gesignaleerd. En daar moet hij het écht even met mij over hebben. Ik begrijp de ernst van de situatie en vraag hem mij te volgen naar mijn kantoor. “Daar kunnen we even vertrouwelijk praten“, laat ik hem weten. En ik voeg er nog aan toe dat ik zijn zienswijze bijzonder op prijs stel.

“Weet ik wel dat hier mensen in huis lastiggevallen worden?”, monstert hij mij met een donkere blik. “Ehh, nee, dat wist ik niet. Kunt u mij wat meer over deze heikele kwestie vertellen?”, vraag ik hem, benieuwd naar wat er komen gaat. “Er worden hier kwetsbare mensen mishandeld. Zojuist heb ik nog een aanval kunnen voorkomen door tussenbeide te springen. Ik weet dat u de leidinggevende hier in dit huis bent en ik vind het mijn plicht om u dit voorval te melden voordat het volledig uit de hand loopt.“

Ik ben onder de indruk van zijn bezorgdheid en weet dat deze man met vergevorderde dementie, regelmatig terugvalt in zijn vroegere rol van politieman. Hem nu tegenspreken of de boel proberen te sussen heeft geen zin; het zal hem alleen maar verharden in zijn rol en de verantwoordelijkheid die hij meent te hebben.

Ik besluit om hem belangrijk te maken en bedank hem voor het uitstekende recherchewerk. “Ik merk dat u een man bent met veel ervaring en kennis van zaken”, laat ik hem weten. “Dank voor uw discretie en uitgebreide rapportage. Vindt u het goed dat ik de zaak hier van u overneem en u aan het einde van de week weer even bijpraat? Dat vindt hij goed. “Wat verwacht u in de tussentijd van mij?”, vraagt hij nog. “Dat u stilzwijgend observeert, zonder uw positie bekend te maken.” Hij bevestigt de afspraak met een ferme handdruk en wenst mij een rustige dienst.

Einde van die week spreken we elkaar weer. Ik zeg hem alles onder controle te hebben en vermeld dat ik mijn superieuren van de zaak op de hoogte heb gebracht. De nodige acties zullen van hogerhand ingezet worden. Tot die tijd wordt van ons verwacht dat we rustig op de achtergrond blijven. “Case closed”, concludeert hij en begint onopvallend aan zijn dagelijkse ronde door het huis. Voorlopig is alles onder controle.

Deze situatie speelt zich af in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie waar ik op dat moment de manager ben.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  09.12.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooi stukje, Sylvia.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  05.12.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooi en een beeldend inkijkje in de woonworm.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 594
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Evelyn Wight: Kate en Alex

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.