SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Algerije

Publicatie: | Ingrid Karsten

Algerije

Oh mijn koffer is nog niet gepakt maar het gaat wel gebeuren
Was Im is zo vreselijk lief
Zijn moeder gaat cous cous voor me koken en in september is het klimaat mild
Ik ken Was Im nu een half jaar en we schrijven elke dag
Hij is nog zo jong en mooi! Ik gun hem echte liefde
Ik neem het vliegtuig naar Algiers en daar komt hij me ophalen
Ik denk dat ik een week vakantie neem en als ik terugkom moet ik veel inhalen
In de brandende zon kus ik mijn lief die nog niet slaapt
Nooit meer zijn armen om me heen
Ik wil rust!

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
12.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Beste Ingrid, je weet dat ik niet zo snel reageer op stukken die over privé-situaties handelen. Deze keer doe ik dat toch.
De laatste weken heb ik enkele van je stukken gelezen. Daar wil ik twee dingen over zeggen: ik heb de indruk dat er op dit moment zwaar misbruik van je wordt gemaakt, maar... jij bent wel degene die dat toestaat en mogelijk maakt.
Over Algerije: ik zou daar niet gaan zoeken wat je hier in Nederland niet kan vinden. Behoed jezelf voor de zoveelste teleurstelling.
Verder is en blijft het een privékwestie en ben jij uiteindelijk degene die de keuzes maakt en de beslissingen neemt. Ik hoop de goede!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.