SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Afwegen

Publicatie: | Robert Beernink
Hemelvaartsdag. Wij staan voor De Heksenwaag in pittoresk Oudewater. In de zestiende en zeventiende eeuw werden daar van hekserij verdachte personen gewogen om vast te stellen of ze licht genoeg waren om te kunnen vliegen.
Ruim dertig jaar geleden stonden we al op de schaal en kregen het Certificaet van Weginghe, waarin werd vastgelegd dat ons gewicht overeenstemde met onze lichaamsbouw.
Wij zijn nu op een leeftijd dat we voor herhaalmedicatie in aanmerking komen. Moeten we ons misschien opnieuw laten wegen? Mocht een omvolkingstheorie opgang doen dat heksen de mensheid gaan overnemen, dan zijn wij in elk geval veilig.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.