SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Afgeven

Publicatie: | Robert Beernink
De acceptant van goederen in de tweedehandsspullenwinkel is kritisch, weet precies hoe brengers van afdankertjes gebreken pogen te maskeren.
‘Wij zijn meestal de laatste halte voor de stort, moeten wat we aannemen echter wel kunnen verkopen. U hebt geen idee wat aan beschadigde of zelfs gewoonweg vieze rommel wordt aangeleverd,’ bast hij, na een stoffen fauteuil met vale leuningen, afgekloven poten en met verdachte kringen bezoedeld zitvlak te hebben geweigerd.
Twee mensen verlaten zo onopvallend mogelijk de rij. De man voor mij staat te drentelen, raapt al zijn moed bij elkaar en stamelt: ‘Deze spiegel doet het nog uitstekend.’

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk geschreven, grappige plot ;)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
25.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Vermakelijke afsluiting: ‘Deze spiegel doet het nog uitstekend.’
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.