Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 414
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Abuis

Tags: Cursiefje

Het mooie weer nodigt uit om in de tuin te werken. Mijn vrouw is in de weer met de plantjes en ik verwijder dode takken met mijn Fiskars takkenschaar en -zaag. Bij het fatsoeneren van het gras laat de motormaaier mij plotseling in de steek. C'est la vie mompel ik terwijl de machine nog napruttelt. Meer woorden heeft mijn vrouw niet nodig. “Dan ga ik nu,” zegt zei. Ze pakt haar fiets uit de schuur en snelt naar de dierenwinkel. Even later is ze terug en showt met een brede lach op haar gezicht haar nieuwste aanwinst. Ik kijk in het doosje. Door mijn slechte uitspraak van het Frans heeft ze mij verkeerd begrepen en haar grootste wens van dit moment in vervulling laten gaan. Nu zit ik opgescheept met een groot dierenhok en twee cavia’s in de woonkamer. C’est la vie. 

Dit artikel delen?

Eelco Visser

Avatar

Publicatie op .
Hits: 276

geef een waardering voor: "Abuis"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !