1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

5 mei

Publicatie op: 05-05-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

5 mei

196 Hits.

Al wandelend door het centrum loop ik vlak achter twee meisjes. Ik hoor ze tellen. ‘Vijf vlaggen’, zegt het meisje met het blonde haar. ‘Schrijf jij dat op. Hoeveel hebben wij er nu?

‘22’, zegt haar vriendinnetje. ‘22 vlaggen, veel hè.’

Glimlachend hoor ik het aan en vraag: ‘Zijn jullie vlaggen aan het tellen?

‘Ja meneer, we hebben er al 22.’

‘Zo, dat zijn er al een heleboel. Hebben jullie thuis ook een vlag?’

Het blonde meisje kijkt mij sip aan: ‘Nee meneer, wij hebben geen vlag. Mijn moeder houdt niet van vlaggen. Zij is er vroeger mee gepest.’

Verbaasd kijk ik haar aan: ‘Gepest, hoezo?’

‘Als ze van school kwam liepen de jongens achter haar aan en riepen: je vlagt, je vlagt. Daarom hebben wij geen vlag meneer.’

Ik zeg dat ik het begrijp en loop beschaamd verder. Ook ik heb mij bezondigd aan het naroepen van meisjes waarbij de onderjurk zichtbaar was. Hoe kon ik weten dat zij tere zieltjes waren en dat woorden zo’n impact hadden. 

Mijn vrouw houdt wel van vlaggen, denk ik. Hoe kan dat? Had zij als kind de broek al aan? Dat moet ik haar maar even vragen. Met versnelde pas loop ik naar huis, op weg naar mijn feestje. De vlag kan uit. 

 
PS: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.05.21
Feedback:
Leuk, origineel, lekker leesbaar.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.05.21
Feedback:
Aangepast door websitebeheer
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.05.21
Feedback:
Leuk verhaal!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1058
Lezen?
Column
Aan de basis
764
Lezen?
Column
IC-plekken
671
Lezen?