Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

212 Hits

Publicatie op:
30 seconden

Een bakfiets scheurt over het schelpenpad. De jonge moeder heeft er de vaart in. Haar kinderen hangen in de gordels en gillen. Een man wijst naar zijn voorhoofd, een ander balt zijn vuist. Voetgangers springen opzij. Zij zijn gewaarschuwd door de schallende roep van moederlief: ‘Aside, aside, hier is de vrouw die iedereen van de sokken rijdt.’ Schaterlachend vliegt ze voorbij. Terwijl zij in de verte verdwijnt begint het geroezemoes. 30 seconden vertier geeft gespreksstof te over. Ik zie het al voor mij. Nog jaren zullen de geschrokken toeschouwers tijdens feesten en partijen, al dan niet afkeurend, dit verhaal vertellen. Het verhaal van de dwaze moeder met haar bakfiets. Toch, slecht zal moederlief het niet bedoeld hebben. Het is zomer en dan krijg je dit: voor even een beetje de kolder in de kop. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "30 seconden"

13.08.20
Feedback:
Hoi Eelco, je zult het verhaal grappig bedoeld hebben denk ik, maar ik zelf moest meteen aan het ongeluk denken met de stint in Oss. Het feit dat je ook zegt dat “mensen dit nog jaren erna na vertellen” doet me zeker daaraan denken want die gebeurtenis in Oss heeft ook die impact. Ik werd dus een beetje naar van je verhaal. Sorry.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig