Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 411
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

30 seconden

Tags: Cursiefje

Een bakfiets scheurt over het schelpenpad. De jonge moeder heeft er de vaart in. Haar kinderen hangen in de gordels en gillen. Een man wijst naar zijn voorhoofd, een ander balt zijn vuist. Voetgangers springen opzij. Zij zijn gewaarschuwd door de schallende roep van moederlief: ‘Aside, aside, hier is de vrouw die iedereen van de sokken rijdt.’ Schaterlachend vliegt ze voorbij. Terwijl zij in de verte verdwijnt begint het geroezemoes. 30 seconden vertier geeft gespreksstof te over. Ik zie het al voor mij. Nog jaren zullen de geschrokken toeschouwers tijdens feesten en partijen, al dan niet afkeurend, dit verhaal vertellen. Het verhaal van de dwaze moeder met haar bakfiets. Toch, slecht zal moederlief het niet bedoeld hebben. Het is zomer en dan krijg je dit: voor even een beetje de kolder in de kop. 

Dit artikel delen?

Eelco Visser

Avatar

Publicatie op .
Hits: 116

geef een waardering voor: "30 seconden"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
13.08.20
Feedback:
Hoi Eelco, je zult het verhaal grappig bedoeld hebben denk ik, maar ik zelf moest meteen aan het ongeluk denken met de stint in Oss. Het feit dat je ook zegt dat “mensen dit nog jaren erna na vertellen” doet me zeker daaraan denken want die gebeurtenis in Oss heeft ook die impact. Ik werd dus een beetje naar van je verhaal. Sorry.
Grammatica & Spelling:
Goed
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco Visser 13.08.20
  Het stukje is grappig bedoeld. De schaterlach van moederlief had boekdelen moeten spreken.
  • Annemarie Steenbergen 19.08.20
   Dat neem ik zeker van je aan hoor.
13.08.20
Feedback:
Met plezier gelezen. Maar waarom de keuze om 'aside' te gebruiken ipv 'opzij' bijvoorbeeld? Begrijp ik niet.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco Visser 13.08.20
  Dank voor de feedback. Het woordje aside heb ik vanwege de klank gebruikt in combinatie met rijdt.
  • Critico Punt 13.08.20
   Begrijp ik, maar komt wel uit de lucht vallen... Er was ook ook iets te bedenken, qua klank, op opzij bijvoorbeeld. Nu kreeg bij mij de vraag waarom in het Engels onnodig aandacht. Dat zal niet de bedoeling zijn en haalt je uit een verhaal.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !