Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Ze snappen het voor geen meter (en een half)

| Vera Bijma

Maar echt, hè. Sommige mensen blijken nog altijd niet te weten wat anderhalve meter afstand inhoudt. Tijdens onze gezinswandelingetjes en fietstochtjes moeten we dit helaas keer op keer weer vaststellen. Waar wij als het moet echt letterlijk de bosjes induiken, hebben anderen het nog altijd niet begrepen.

Er zijn er die schijnen te denken dat je 1,5 naar beneden mag afronden tot 1 meter. En dan heb je nog degenen die het verschil tussen meter en centimeter niet lijken te kennen. Die grijpen in de supermarkt rakelings langs je heen om een pak spaghetti uit het schap te pakken.

Bij het wc-papier - als het al voorradig is - is het nog erger. Sommige mensen duiken erop alsof hun leven er vanaf hangt. Alle remmen gaan los. Het begrip remspoor krijgt ineens een heel andere betekenis. Om maar in het thema te blijven: ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ze het niet enkel gebruiken om hun billen mee af te vegen. Want zeg nou zelf, hoeveel wc-papier kan een mens nodig hebben. Maar wat ze er dan verder nog mee doen...?
Hun partner ermee inwikkelen en dan spelen dat ze in Egypte op vakantie zijn? Of gaat het ze om de wc-rolletjes misschien? Daar kun je natuurlijk allerlei leuke dingen mee knutselen.

Alles goed en wel, maar ze denken met hun absurde hamstergedrag niet aan de - letterlijke en figuurlijke - behoeften van andere mensen. De wc-papierhamsteraars hebben duidelijk schijt aan iedereen.
Ah wacht, dát verklaart natuurlijk hun buitenproportionele nood (hoge nood, zullen we maar zeggen) aan wc-papier!

Terug naar de anderhalve-meter-kwestie. De man die een paar weken geleden op verschillende social media opdook in een zelfgemaakte hoepelrok, is zo gek nog niet als je het mij vraagt. Het geeft wel een duidelijk signaal af natuurlijk. Nu ben ik niet zo handig aangelegd en ook mijn man is eerder van het type twee-linkerhanden, maar er zijn wellicht ook andere manieren om voorbijgangers op afstand te houden. Je niet meer wassen, een eng verkleedkostuum aantrekken, rare gezichten trekken, ... 

Maar alle gekheid op een stokje: ik begin me zo langzamerhand wel eens af te vragen of ze in plaats van mondmaskers, niet beter meetstokken aan de bevolking kunnen uitdelen.

PS. Dank aan iedereen die wél keurig afstand houdt.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 81

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# gewoon om te zeggen dat...Katja Stienen 01-05-2020 15:59
alle gekheid op een stokje behoeft geen daargelaten meer.
# gewoon om te zeggen datVera Bijma 01-05-2020 16:55
Bedankt, Katja. Je hebt helemaal gelijk. Ik ga het aanpassen.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De keramische vaas

Geschreven door Katja Stienen. Geplaatst in Schrijfopdracht.
In mezelf mopperend probeer ik voor de zoveelste keer de keramische vaas op te kalefateren. Ik ben er totaal niet tevreden over, het blijft een hopeloos geval, wat ik er oo...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!