Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Vergis

| Tryntsje van der Meer
Gisteravond op NPO 3 een documentaire over de vergismooord op Djordy. Vergismoord. Het woord alleen al. Alsof je praat over een bedrijfsongevalletje, zo van 'Vergissen is menselijk' en 'Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.' Stukje bedrijfsrisico. Geldt blijkbaar ook voor de moordenaarsbranche.
 
In elk geval, de 31 jarige Djordy werd in 2016 in z'n auto doorzeefd met kogels, omdat hij wel iets weg had van het daadwerkelijke doelwit. Die had ook ongeveer zo'n auto. Maar niet hetzelfde dochtertje, wat bij Djordy
-empty-
in de auto zat en ongedeerd bleef. En ook niet dezelfde vriendin, die met blijvend letsel, de aanslag overleefde. 
 
Deze prachtige, sterke vrouw, Djordy's lieve ouders en zijn levenslustige vrienden....allemaal schetsten ze een beeld van een inspirerend, ondernemend en positief mens. Iemand waar de wereld wat mee opschiet. Opschoot. Helaas. En dit mooie mens werd per abuis dus even omgelegd. 'Oepsie, foutje.'
 
Vergismoordenaars, ga boeven vangen. Of niet.
 
Nee, echt vrolijk word je er natuurlijk niet van, maar mocht je behoefte hebben aan een stukje quarantainerelativering, dan is deze docu het (terug)kijken waard. 
 
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 38

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Kassa's

Geschreven door Grazia Hattem. Geplaatst in Column.
Het is zaterdag. Met mijn winkelwagen vol boodschappen probeer ik de beste rij uit te zoeken. Mijn ogen gaan langs alle kassa's. Ik zie een rij waar maar twee mensen in sta...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!