Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Vandaag de dag

Stressbestendig ben ik al jaren. Mijn sproeten die als verroeste uiteinden van de stalen zenuwen mijn gezicht bevolken zijn hiervoor het bewijs. Stalen zenuwen kan ik goed gebruiken in mijn stad. Met gevaar voor eigen leven moet ik dagelijks de horden fietsende studenten ontwijken die voor mijn deur langs rijden. Zij zijn op weg naar het universiteitscomplex en weten niet van wijken. 

Vandaag is het allemaal anders en is voor mij de kans op stress verwaarloosbaar klein. Oké, ik kan ook corona krijgen, maar om daaraan denkend nu op voorhand al in de stress te raken dat ben ik niet van plan. Vandaag is het leven zoals het in de jaren 60 was. Oorverdovend stil op straat. Weinig verkeer, geen auto’s en geen voortrazende studenten, in de straat. Ik hoef zelfs niet mee te genieten van iemand die al wandelend of fietsend een ander via mobiele telefonie op de hoogte brengt van de nieuwste ervaringen, de ruzies of verliefdheden of de plannen voor de nabije of verre toekomst. De stilte op straat doet mij denken aan mijn jeugd. Het is een verademing. Zo het ook een verademing zal zijn voor fotografen die graag plaatjes schieten van lege marktpleinen en straten met statige woningen en oude bomen. Ze hebben nu de kans om de lege stad in beeld te brengen. Een positieve bijkomstigheid van de coronacrisis. Het enige wat ik mis in het straatbeeld zijn de spelende kinderen. De kinderen die hinkelen, tikkertje of verstoppertje spelen, elastiektwist, kaatseballen en stoeprandje gooien, ze zijn in geen velden of wegen te bekennen. En dat terwijl ze allemaal vrij zijn van school. Ze zijn net als de meeste volwassenen aan huis gebonden door de dreiging van het coronavirus en spelen waarschijnlijk in huis met Duplo en Lego, kijken Netflix of teisteren met hun vingers de knoppen van de spelcomputer. Nog even, dan zal het gedaan zijn met de rust. In hectische tijden zullen we dan terugverlangen naar de rust van de coronatijd. Voor mijzelf ben ik daar zeker van. 

Dit artikel delen?
 • Hits: 67
(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal