Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Omdenken

| Tryntsje van der Meer
Als zzp'er in de sportindustrie liggen mijn werkzaamheden voorlopig nagenoeg stil. Klein lichtpuntje, de yogastudio waar ik wel eens inval, laat ons online lessen opnemen. Een mooi staaltje omdenken. Als de klant niet naar ons toe kan komen, dan komen wij wel naar de klant. Dat idee.
Dit moet ook de draaiorgelexploitant gedacht hebben toen hij dat ding afgelopen zaterdagmiddag bij ons voor de deur parkeerde.

Uiteraard ga ik meteen op het lawaai af. In mijn beleving is een draaiorgel in eerste instantie vooral lawaai, ruis op de lijn. Het kan niet zachtjes en je zit er in principe nooit om verlegen. Ik ken ook niemand die op Spotify draaiorgelmuziek loopt te zoeken. Desalniettemin waardeer ik het gebaar, die mensen willen er ook gewoon het beste van maken.

Goed, ik ga in de deuropening staan en zie om en nabij het gevaarte twee vrolijke jonge orgelmannen (echt onder de veertig) ritmisch schudden met zo'n bijbehorend centenbakkie. Natuurlijk doe ik een duit in het zakje. Als orgelman en ik allebei onze arm strekken, tikken we die anderhalve meter bijna aan...toch? Geen idee overigens waar dat opgehaalde geld naartoe gaat. Ik hoop dat de twee orgelboys van dienst er iets gezelligs mee aanvangen.

Als dank mag ik een verzoekje indienen. 'Heb je heavy metal?', vraag ik. Razendflauw, weet ik, maar kan het niet laten. 'Nou, dat niet, maar wel happy hardcore!' antwoordt de orgeljongen. Lijkt me leuk. En ja hoor, even later knalt de orgelversie van 'Have you ever been mellow' door de straat. Sorry buren, maar dit is gewoon te leuk. 'Ja, het draaiorgel gaat echt wel met z'n tijd mee hoor', verklaar een van de jongens. Ik zeg niks. Maar binnenkort, als de kust weer veilig is, wil ik zeker een artikel wijden aan het draaiorgel. Een dagje meelopen met de orgelman, nou al zin in.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 84

(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ontruimingsoefening

Geschreven door Machteld Berkelmans. Geplaatst in Blog.
Eens in de zoveel tijd is het weer zover. BHV ontruimingsoefening. Zelfs de BHV-ers, waar ik toe behoor, zijn niet precies op de hoogte van de datum en het tijdstip van d...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B

Corona & Empathie

16, apr, 2020 Nance (Adriana SA) vd Ruit
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!