Voor schrijvers, door schrijvers
Corona

Coronavirus

Aantal gepubliceerde inzendingen: 72

Omdenken

Als zzp'er in de sportindustrie liggen mijn werkzaamheden voorlopig nagenoeg stil. Klein lichtpuntje, de yogastudio waar ik wel eens inval, laat ons online lessen opnemen. Een mooi staaltje omdenken. Als de klant niet naar ons toe kan komen, dan komen wij wel naar de klant. Dat idee.
Dit moet ook de draaiorgelexploitant gedacht hebben toen hij dat ding afgelopen zaterdagmiddag bij ons voor de deur parkeerde.

Uiteraard ga ik meteen op het lawaai af. In mijn beleving is een draaiorgel in eerste instantie vooral lawaai, ruis op de lijn. Het kan niet zachtjes en je zit er in principe nooit om verlegen. Ik ken ook niemand die op Spotify draaiorgelmuziek loopt te zoeken. Desalniettemin waardeer ik het gebaar, die mensen willen er ook gewoon het beste van maken.

Goed, ik ga in de deuropening staan en zie om en nabij het gevaarte twee vrolijke jonge orgelmannen (echt onder de veertig) ritmisch schudden met zo'n bijbehorend centenbakkie. Natuurlijk doe ik een duit in het zakje. Als orgelman en ik allebei onze arm strekken, tikken we die anderhalve meter bijna aan...toch? Geen idee overigens waar dat opgehaalde geld naartoe gaat. Ik hoop dat de twee orgelboys van dienst er iets gezelligs mee aanvangen.

Als dank mag ik een verzoekje indienen. 'Heb je heavy metal?', vraag ik. Razendflauw, weet ik, maar kan het niet laten. 'Nou, dat niet, maar wel happy hardcore!' antwoordt de orgeljongen. Lijkt me leuk. En ja hoor, even later knalt de orgelversie van 'Have you ever been mellow' door de straat. Sorry buren, maar dit is gewoon te leuk. 'Ja, het draaiorgel gaat echt wel met z'n tijd mee hoor', verklaar een van de jongens. Ik zeg niks. Maar binnenkort, als de kust weer veilig is, wil ik zeker een artikel wijden aan het draaiorgel. Een dagje meelopen met de orgelman, nou al zin in.
Dit artikel delen?
Auteur: ©Tryntsje van der Meer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 197
Publicatie op .
Tags: Corona

Geef een waardering voor: "Omdenken"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Coronavirus.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!