Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Steun de schrijfactie 100 woorden

| Redactie Schrijverspunt
100 woordenwedstrijd kleinDe coronacrisis treft iedereen. De belasting is groot en het is nog lang niet voorbij. Ook al doen we ons best om positief te blijven is het soms lastig met al die ingrijpende berichten.
Schrijvers willen schrijven en bij Schrijverspunt krijgen ze daarvoor de kans. Omdat we weten dat veel schrijvers onze schrijfwedstrijden waarderen combineren we de impact van het Coronavirus met een eenmalige schrijfwedstrijd van 100 woorden, spontaan bedacht en in zeer korte tijd georganiseerd.

Het doel is tweeledig. Een leuke schrijfwedstrijd met een bundel van de boeiendste verhalen en gedichten als eindresultaat en we willen vooral de cruciale werkers in deze lastige tijd een hart onder de riem steken. Bij verkoop van 2-3 bundels stellen we een exemplaar gratis beschikbaar voor de harde werkers. Met meer acties proberen we meer bundels gratis beschikbaar te stellen voor de werkers.
Van de 50 meest aansprekende verhalen produceren we een bundel met de titel 'Bedankt!' als direct gebaar naar al die harde werkers waar we veel aan te danken hebben. De bundel is, na afronding van de schrijfwedstrijd, overal in België en Nederland te koop. Als fysiek boek, e-boek en zelfs als luisterboek. De verkoopprijs van de fysieke bundel proberen we zo laag mogelijk te houden en zal waarschijnlijk € 12.50 bedragen.

Schrijverspunt heeft geen enkel winstoogmerk met deze actie en neemt daarnaast de organisatie van deze actie gratis voor haar rekening.

Doel:
  • Schrijvers de gelegenheid bieden om, gezamenlijk, een dankgebaar te maken naar alle harde werkers in deze coronatijd.
  • De harde werkers een hart onder de riem te steken.
  • Zoveel mogelijk harde werkers in België en Nederland de mogelijkheid te bieden tot een gratis bundel om even te genieten en afleiding te vinden met een aantal lezenswaardige verhalen of gedichten.

De financiële middelen van Schrijverspunt zijn beperkt maar we willen wel graag zoveel mogelijk harde werkers een gratis bundel aanbieden. Daarom hebben we een aantal zaken bedacht en staan we open voor aanvullende initiatieven.


Je kunt ze vinden op onze actiepagina!

klikhier200x50 om naar de actiepagina te gaan.Blijf zoveel mogelijk binnen en houd anders minimaal 1,5 meter afstand!

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 87

(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Pietje ziet nog steeds geen sterretjes...

Geschreven door Hans Van Battel. Geplaatst in Kort verhaal.
Pietje was al bijna 80 voor hij eindelijk de roestige waterleiding in de kelder ging aanpakken. Pietje-Praat zag zich in de kelder verdwijnen, kroop onder z’n hersenpan en...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B

Corona & Empathie

16, apr, 2020 Nance (Adriana SA) vd Ruit
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!