Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Patriottisme 2020

Kijk dat er in een aantal landen idioten aan de macht zijn, wist ik al. Hun ontkenning van het redelijke verstand neemt dermate groteske vormen aan dat zij mij desondanks wisten te verrassen. Wat te denken van Bolsenaro, de president van Brazilië, die beweert dat het Coronavirus op afgetrainde flinke jongens als hijzelf nauwelijks vat heeft. Of Trump die zegt dat het in de VS na de Pasen weer business as usual zal zijn. En de Amerikaanse senator die dat van harte met Trump eens is en stelt dat er vooral ouderen gevaar lopen en dat hij graag zijn leven geeft als dat de economie van het land redt voor de jongere generatie. Sterven aan Corona als onzelfzuchtige daad van patriottisme, je krijgt er tranen van in je ogen.

Misschien ben ik te negatief en moet ik milder oordelen en hen die door corona vallen zien als slachtoffers van de oorlog waar Macron over sprak. Stierven vroeger in WO I jonge mannen bij bosjes onder Duits artillerievuur in de loopgraven van Noord-Frankrijk, nu sterven ouderen in de strijd tegen het virus. Beter ouderen dan jongeren lijkt me. Je kunt hen zelfs de mogelijkheid bieden te kiezen voor het heldendom: ”Meneer als u uw IC-plaats afstaat aan een jongere kunnen we u een medaille van verdienste aanbieden met een inscriptie op de marmeren gedenksteen die uw stad gaat oprichten voor allen die sneuvelden aan het virus. Bovendien geeft u daarmee de economie een comfortabele boost doordat u geen pensioen meer nodig heeft. U bewijst uw land een enorme dienst en uw kleinkinderen zullen trots op school zeggen dat hun opa een held was. Als u even op dit stippellijntje tekent…”

Dit artikel delen?
 • Hits: 48
(De gemiddelde waardering is 4.2 door 5 stem(-men)

Reacties   

# RE: Patriottisme 2020E E (©Inspiratiewater) 03-04-2020 13:34
Het sarcasme druipt eraf in klodders waarheid. Niet dat je er iets aan hebt, maar 5 sterren komen je werkelijk toe.
Je haalt zaken aan die de meeste mensen niet -onder ogen- willen zien, maar ik vrees dat je werkelijk gelijk hebt.
Oud-minister van justitie Kalsbeek sprak hopelijk een toekomsttaal die nog lang niet aan de orde is, maar ik geef toe, dat wij buitenstaanders maar moeten raden hoe het er intern werkelijk aan toe gaat.
# RE: Patriottisme 2020Guido Aerts 26-03-2020 11:01
Scherp en raak!
# RE: Patriottisme 2020Martin Reekers 26-03-2020 18:07
Dank Guido!

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal