Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

IJskoud door Coronabericht; zo dichtbij opeens

| Edith E
Dagelijks bestudeer ik de verschillende kaarten en vergelijk de cijfers. Van de 20 gevallen hier in mijn woonplaats zijn er 18 in het zekenhuis opgenomen. Dat geeft even een ander beeld dan 18 van de 20 is positief besmet. Sinds vanavond denk ik weer HEEL ANDERS over deze cijfers en berichtgeving.
Dat virus komt plotseling wel heel eng dichtbij. Om precies te zijn aan de overkant.

Buitenlantaarns aan de overkant trokken gisteren en vanavond mijn aandacht, dus ik belde eens op (in normale tijden zou ik naar de mensen toe zijn gegaan) en kreeg meteen  de schrik van mijn leven toen de overbuurman mij aan de telefoon vertelde, dat de buurvrouw van tegen de 80 (diabetespatiënt en als meisje TBC gehad) een paar dagen geleden in het ziekenhuis was overleden. Ze zou het plotseling erg benauwd hebben gekregen en werd vijf dagen ervoor in het ziekenhuis opgenomen waar ze zuurstof kreeg toegediend. Haar test bleek positief uit te wijzen. Ook haar echtgenoot is opgenomen en positief getest. Een dochter kwam afscheid nemen en is nu ook besmet. Het sneeuwbaleffect is in volle gang. 
Binnen een tijdsbestek van vijf dagen! kan het virus je fataal worden...

Logischerwijs is de overbuurman, jonge vader, bang het ook te hebben opgelopen en het door te geven aan zijn vrouw en kinderen. Gisteren zag ik hem nog met het hondje wandelen en het hele gezin in de deuropening staan praten. 
Zoals Bredero zei : het kan verkeren, maar ik hoop toch dat de wind geen bacteriën (nee, ik bedoel natuurlijk bacillen) in DEZE richting waait. 

Mensen, kijk uit. Blijf achter die ramen. Vergeet de post en voor mijn part de afvalcontainer. Voor je het weet heeft het virus je in de greep.
Iets zei me al me maar niet onnodig buiten te begeven. En als ik het doe, draag ik rubber handschoenen en een mondkapje. Al die jaren een doos van bewaard die nog stamt uit de tijd waarin we allemaal zo bang werden gemaakt voor de Mexicaanse Griep. Weet je nog?
Nooit gedragen, nu komt het van pas.

Zelfs al beweren mensen dat dit een vals gevoel van veiligheid geeft; met Corona vlak voor je deur neem je toch het zekere voor het onzekere.
Als die dingen geen bescherming bieden dan zouden ze ook geen nut hebben voor de artsen en verpleegkundigen. Dat rijmt niet.

Bovendien, vertel mij eens waarom zoveel landen hun inwoners van mondkapjes gaat voorzien (Parijs en Nice gaat het dragen buitenshuis zelfs verplichten), maar Nederland weer niet? 
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 91

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Stukjes Peloponnesos deel 1

Geschreven door Han Penders. Geplaatst in Blog.
Vrijdag 11 oktober Vanmorgen werkelijk als een ( Griekse) vorst ontbeten. Daarna eerst ingecheckt bij ons nieuwe onderkomen voor de komende nacht. De 2e nacht in Nauplion....
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B

Corona & Empathie

16, apr, 2020 Nance (Adriana SA) vd Ruit
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!