Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Hatsjoe!

| Martin Reekers

Het is weer zover. Elk jaar weer slaat hij genadeloos toe: de hooikoorts. Dan zwellen de slijmvliezen in mijn neus, jeukt mijn verhemelte en branden mijn ogen de kassen uit. Tijd om weer antihistamine pilletjes in te slaan. Op de deur van de Apotheek hangt een papier met coronavoorschriften. Bij klachten als koorts, hoesten en niezen mag je de apotheek niet in. Je moet dan gebruik maken van een speciale ingang wat verderop. Ondanks dat ik zeker weet dat mijn klachten niet corona gerelateerd zijn, denk ik dat ik met mijn tranende ogen, mijn voortdurend niezen en een zakdoek tegen mijn vrijmoedig lekkende neus maar beter de speciale ingang kan nemen. Even later sta ik in een klein hokje met een miniem loketje dat op een kleine spleet na afgesloten is met glas. Achter het glas verschijnt een meisje dat mij keurig helpt en dan  zegt: “U kunt hier niet afrekenen, meneer, dat moet in de apotheek want daar staat het pinapparaat”. “Hatsjoe!”, nies ik verbaasd, waarna ik gelegitimeerd maar een beetje besmuikt de regels met voeten treed...

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 68

(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Oma

Geschreven door Trees Middelkoop. Geplaatst in Schrijfopdracht.
   Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur, verwonderd kijkt de agent van dienst om zich heen. Normaliter is het plein vol mensen en op een dag als vandaag ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!