Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Handzeep

‘Mag ik even wat vragen?’ ‘Natuurlijk!’, zegt het meisje dat bij de plaatselijke vestiging van de drogisterijketen de voorraden aan het bijvullen is. ‘Heeft u nog handzeep?’. ‘Nee’, is het antwoord. Ik had dat eigenlijk al ingecalculeerd vanwege de heersende hamsterhorror. ‘Jammer’, zeg ik en ik wil gaan. Dan zegt ze: ’We hebben wel blokken zeep en navulling in flessen zonder pompje’. ‘Is ook goed, ik vul mijn oude flesje wel bij’, zeg ik blij verrast met deze plotselinge meevaller. ‘Waar vind ik die?’ ‘Tegenover de haarverf’, is het antwoord waarin ik een ondertoon meen waar te nemen van ‘dat is toch logisch hè!’. Misschien ligt het ook wel voor de hand want van haar verven krijg je vast erg vieze vingers. Inderdaad vind ik daar de handzeepflessen waarvan een aantal toch voorzien blijkt van doseerpompjes. Ik hoor het meisje tegen een andere klant zeggen dat zij blij wordt als ze een keer geen ‘nee’ hoeft te verkopen. ‘Ik ga al uit van ‘nee’, zegt ze en verklaart daarmee onbedoeld mijn ervaring met haar. Ik pak snel een flesje met doseerdop en reken 99 hele Eurocenten contactloos af met mijn pinpas en vertrek met de constatering dat het vermaledijde hamsteren behalve feitelijke ook door winkelpersoneel ingebeelde tekorten veroorzaakt. Maar ach, mijn wereld is volmaakt want ik heb handzeep!

Dit artikel delen?
 • Hits: 46
(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Reacties   

# RE: HandzeepHans Van Battel 20-03-2020 19:43
Leuke relativering!

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal