Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Geen theater

In mijn agenda staat voor vrijdag 3 april: Het oog van de storm. Dit toneelstuk geschreven door Florian Zeller, gaat over André (Hans Croiset) en Madeleine (Anne Wil Blankers), die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Vanwege coronacrisis is het stuk afgelast. Jammer.

Thuis kan ik via televisie, radio en internet genoeg podiumkunsten vinden en ben daar best tevreden mee. Maar het is niet te vergelijken met de intimiteit van het theater en de sfeer in het concertgebouw. Onderdeel zijn van een publiek dat openstaat voor de verrassingen vanaf het toneel. Ondertussen langzaam zelf het bijzondere gevoel krijgen een rechtstreekse band te smeden met degenen die op het podium staan. Voor mij blijven dit ultieme geluksmomenten.

De meeste acteurs, musici en dansers hebben momenteel weinig tot geen inkomen. Hopelijk redden ze het tot de crisis voorbij is. Kunnen ze met voldoende veerkracht het toneel weer beklimmen, om met hun talenten de zaal te verwarmen.
Daarom beste podiumkunstenaars:
Voor nu van mij op afstand een dikke knuffel en voor straks dichtbij een staande ovatie.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 88

(De gemiddelde waardering is 4 door 2 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

de voetballerij

Geschreven door yves goudket. Geplaatst in Column.
De voetballerij is de laatste 20 jaar enorm geevolueerd, niks is minder waar, net zoals alles trouwens. Waar voetballers vroeger met loodzware, wateropslorpende ballen moes...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B

Corona & Empathie

16, apr, 2020 Nance (Adriana SA) vd Ruit
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!