Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Einde in zicht?

| Harry Boerkamp

Einde in zicht?

Hoe lang zal ze ons nog kennen? vraagt Carolien zich vertwijfeld af nu haar dementerende moeder al acht weken lang geen bezoek in het verpleeghuis mag ontvangen. De laatste tijd krijgt ze steeds meer verontrustende telefoontjes van de verpleging. Mien is boos, eet slecht, scheldt op de verpleging en sluit haarzelf op in haar kamer. Caroliens hart bloedt. Zo’n laatste levensfase voor haar moeder had ze zich niet voorgesteld toen Mien hier drie jaar geleden terecht kwam. In relatief korte tijd is haar geestelijke gezondheid hard achteruit gegaan.

Elke morgen belt Carolien haar moeder op in een poging haar op te vrolijken zodat de dag hopelijk in een prettiger sfeer verloopt. ‘s Avonds leest Carolien in ‘Caren’ hoe de dag is verlopen. Vaak helpt het telefoontje, soms ook niet. Onder andere door het wekelijkse raamgesprek sinds een aantal weken kent Mien haar dochter nog, maar hoelang nog. Korte tijd later weet Mien al niet meer dat haar dochter op bezoek is geweest. Toch hoopt Carolien haar moeder spoedig weer in haar armen te kunnen sluiten.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 56

2.55

(De gemiddelde waardering is 2.5 door 4 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Einde in zicht?Ingrid Karsten 14-05-2020 21:13
indringend verhaal van een dementerende moeder! Bravo! x
# RE: Einde in zicht?Harry Boerkamp 14-05-2020 22:25
Ja Ingrid, het is triest als je dit op hoge leeftijd nog mee moet maken. Elke keer vraagt ze : hoe lang duurt dit nog?

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ik kan het wel

Geschreven door Mesa Jajan. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
 Vandaag ga ik eens vertellen wat ik echt vind.Ik laat mij niet meer vertellen dat ik niet goed genoeg ben. Dat het beter moet. Ik stap het kantoor binnen en zie hem b...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!