Voor schrijvers, door schrijvers
Corona

Coronavirus

Aantal gepubliceerde inzendingen: 72

Corona: Een Evaluatie

Corona. Het virus heeft het leven in de hele wereld al wekenlang in zijn greep en gevreesd móet worden dat dit voorlopig zo blijft; er is niets méér aan te doen dan we al doen, zo wordt ons voorgehouden; hou vol, zegt Rutte, maar hoelang?

Dagelijks worden ons cijfers voorgehouden. Zoveel coronadoden op één dag, al wordt er direct bij gezegd dat het werkelijke aantal hoger ligt. Het gegeven cijfer is duidelijk niet indrukwekkend genoeg om de angst vast te houden. In dit cijfer zijn verder alle ongetoetste doden opgenomen die symptomen hadden die leken op corona, op advies van de WHO. Dus ook griepdoden, daarover wordt niet gesproken. De griep hield plotseling op te bestaan, samengevoegd met corona. De IC’s zijn minder belast, maar onduidelijk is of mensen zijn overleden en tot het dodental zijn gerekend, of dat zij het virus hebben overwonnen. Opzettelijke onduidelijke informatie geeft een negatief vertekend beeld – angstzaaien dus.
We hebben de testcapaciteit niet of gebruiken die niet, maar we weten nog steeds weinig over het virus behalve dat het springt. Hoewel Trump zegt bewijs te hebben gezien dat het virus vanuit een Chinees laboratorium mensen heeft besmet en daarmee de pandemie is gestart, houden gematigden, én mensen die het niet zo op Trump hebben, het erop dat het virus op de mens is “overgesprongen” vanaf een vleermuis op een prehistorische dierenmarkt in Wuhan. Ook in Nederland schijnt het virus te kunnen springen, van mens op mens in het voorbijgaan korter dan 1,5 meter bijvoorbeeld, iets wat van overheidswege is opgelegd en feitelijk de samenleving heeft lamgelegd. Er werden zelfs boetes uitgedeeld van €390+ per persoon als die afstand niet in acht werd genomen door een als Gestapo optredende politie die zich veel minder begripvol toonde dan voorheen tegen stelende, verkrachtende en gewelddadige asielzoekers.
De echte Nederlander, stukken beter opgevoed dan een asiel- of gelukszoeker, is daardoor een gemakkelijke prooi. Het gekke is bovendien dat die boetes worden gegeven voor zaken die in de grondwet als recht zijn vastgelegd, maar nu geeft een door de burgemeester uitgegeven noodverordening hem plotsklaps het recht onze grondwet te negeren.
Vele Nederlanders hadden er geen weet van dat zelfs een lagere overheid met dergelijke simpele verordeningen een ieders vrijheid teniet kon doen. Erg democratisch is dit niet.

We moeten de situatie maar voor lief nemen, aldus Rutte, en ons het “nieuwe normaal” eigen gaan maken totdat er een vaccin is gemaakt.
Dit betekent dus dat we in een lockdown-situatie blijven zitten, dat veel mensen geen geld meer hebben en van de wind moeten gaan leven, dat we een app moeten installeren om ons te kunnen volgen en vervolgen, en meer, totdat er een vaccin is geproduceerd. Onze vrijheid te grabbel, de overheid alle controle, op straffe van. Alle plezier is uit het leven gehaald. Voor 0,03% doden door besmetting met een virus dat minder erg is dan een jaarlijks griepvirus, waarvan het merendeel voorkomen had kunnen worden als de overheid de verzorgers en verzorgenden van beschermingsmiddelen had voorzien.

Het vaccin, verhalen gaan dat het niet gemaakt kan worden anders hadden we allang vaccins voor HIV of herpes gehad, moet nog 8 miljard Euro extra gaan kosten. Virussen en vaccins gaan niet altijd samen, dus misschien komt er wel nooit een vaccin voor corona en is de lockdown permanent, de democratie vernietigd. Ging het dan toch daarom?

Een feit is wel, dat we geen juiste informatie hebben gekregen, verre van volledig, en dat er zaken worden verdoezeld en verzwegen. De transparantie is ver te zoeken, de regelgeving is niet eenduidig en zit vol onlogische tegenstrijdigheden. Je móet wel constateren dat we ook hier weer volop worden voorgelogen.

En hebben we eindelijk een wet erdoor gekregen die gezichtsbedekkende kledij verbiedt dan moet iedereen met een “mondkapje” op gaan lopen, een halve boerka. En er zijn meer symptomen dat de islamisering hier voordeel haalt via de slinks-linkse regeringspartijen. We mogen niets doen wat plezier oplevert, thuis blijven, geen samenscholingen zodat er niet meer met elkaar kan worden gesproken – alleen digitaal, wat natuurlijk kan worden afgeluisterd – afstand van elkaar houden. We zijn alleen nog niet verplicht te bidden, maar de TV met roeptoeterende politici en zogenaamde experts zaaien dagelijks meer angst om de mensen te verplichten hun vreemde regels te volgen, als een god die hel en verdoemenis over de mensen zal uitspreiden. Mensen die dat niet doen zullen martelaren genoemd gaan worden, mensen die de democratie voorstaan krijgen nu een boete of zelfs gevangenisstraf, maar hoelang gaat het duren voordat je je maagd in de hemel mag gaan uitzoeken?

De gevolgen van de zwaar opgeblazen coronabesmetting worden pijnlijk duidelijk in de ernstige beperkingen die de vrije democratische mens plotsklaps worden opgelegd.

Maar wat weten we eigenlijk van het virus? Het springt over als een mensenvlo om te besmetten, maar kan niet verder dan een meter springen. Als het virus op je springt kun je daarvan niet tot zeer ernstig ziek worden, dat is vooral afhankelijk van je leeftijd en of je al andere klachten hebt, zoals een beperking van je longen, astma, COPD, roken, stoflongen of een longontsteking. Dan kan het zeer ernstig worden en kun je overlijden.
Ben je kaal met een baard of heb je overgewicht, iets waartegen de overwegend groene overheid al heel lang wil gaan optreden, dan ben je de pineut en moet je de angst in het lijf krijgen om maar snel gewicht te verliezen of te sterven aan corona. Mensen met onderliggende problemen zijn veelal ouderen die daarvoor in een verzorgingshuis zijn opgenomen, als ratten in de val, kunnen geen kant meer op. De verpleegkundigen, die vrij in en uit kunnen lopen, nemen het virus mee naar binnen dat dan overspringt op de zwakke ouderen, die geen bezoek meer mogen ontvangen en in volledige isolatie sterven, de familie verbijsterd achterlatend zonder nog een woord te hebben gewisseld. Bij bosjes. Onmenselijk. Ondanks toezeggingen door onze leiders blijven de persoonlijke beschermingsmiddelen uit waarmee vele onnodige besmettingen worden veroorzaakt.

We moeten ermee leren leven, nog maandenlang, afhankelijk van onze overheid, de “experts”, de media en de gemanipuleerde cijfers. Het virus gaat niet uit zichzelf weg en zal met de anderhalve-meter-maatschappij onze toekomst gaan bepalen. De democratie ligt op zijn gat, de macht is in handen van enkelen, gevoed door angstzaaierij en fake-news, waarvan regering en media gretig gebruik maken. We zitten in de tang, aan alle kanten.

Ik vrees voor onze zwaarbevochten vrijheden, net nu we 75 jaar bevrijding vieren. Door alle dubieuze coronamaatregelen ontstonden er grote gaten in onze vrijheid en democratie die onmiddellijk zijn ingenomen door slinks-linkse politiek en de bevolking daarmee volledig onder controle heeft gekregen. Een nieuwe slavernij is geboren.
Ik zie het somber in en verwacht niet veel goeds van welke verdere maatregel door deze regering dan ook. Versoepeling, mensen kijken er reikhalzend naar uit, zal uitblijven en onze zorgvuldig opgebouwde zorgmaatschappij zal volledig in elkaar storten. Terug naar af, maar welke “af”?

Bovendien zou er meer mogelijk zijn, zoals UV-C-licht, geen woord daarover, en meer persoonlijke beschermingsmiddelen, maar er is niets van dat alles, wat ernstig te denken geeft.

Dus maak ik me ernstig zorgen over de verdere gevolgen die de overheid gaat verzinnen om onze vrijheid nóg ernstiger te beperken. Corona komt ons de strot uit! Het volk zal het er niet bij laten zitten, dat is door de eeuwen heen wel bewezen. Overheid of geen overheid, het móet weer “normaal” normaal worden, maar dat zal een flinke prijs hebben.

Dit artikel delen?
Auteur: ©Harmen Sneer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 218
Publicatie op .
Tags: Corona

Geef een waardering voor: "Corona: Een Evaluatie"

Geschreven door Harmen Sneer . Geplaatst in Coronavirus.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!