Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Een andere kijk op de coronaperikelen

kraainest

Er staat een domper op het leven maar de lente stoort zich nergens aan volgens een gedicht dat momenteel in alle talen de ronde doet op internet.

Het heersende huisarrest heeft zo zijn voordelen. Van achter het raam gaat men het lentegebeuren anders  beleven. Zo merkte ik vandaag een kraai die in een hoge boom achter mijn tuin zijn nest bouwt.

Meestal heb ik meer oog voor de bedrijvigheid van de kleinere vogelexemplaren maar deze keer treft mij hoe dit grote familielid van de ‘blackbird’ tewerk gaat.

In de pruimelaar van mijn tuin zit hij minutenlang te trekken en sleuren aan een takje.  Zodra het los komt vliegt hij ermee via een drietal stopplaatsen naar het bouwwerf van zijn toekomstig gezinsonderkomen.

Dan duikt hij naar een andere boom in de buurt en herneemt het loswrikken van een takje.

Na het snoeien van enkele bomen en struiken bleef nog een deel van het snoeisel in mijn tuin achter. De vogel zou zich dus veel moeite kunnen besparen en tijd winnen met simpelweg de takjes op de grond mee te pikken.

Maar zijn instinct zegt hem dat dit de manier is om een nest te bouwen met frisse lentescheuten en niet met verdord gerief uit de voorbije winter. Of stel ik mij dit zo voor?

Weer iets gevonden om straks na te pluizen op Natuurpunt.  Wat leert een mens veel bij met dat binnenblijven…

Dit artikel delen?
 • Hits: 113
(De gemiddelde waardering is 2.2 door 5 stem(-men)

Reacties   

# RE: Een andere kijk op de coronaperikelenDiane Thone 21-03-2020 17:51
Boeiend toch?

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal