Voor schrijvers, door schrijvers

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Corona: onze ondergang

| Harmen Sneer
Het aantal besmettingen stijgt, de economie ligt volkomen plat, zorgwerkers lopen op het tandvlees, de regering blijkt over veel meer geld te beschikken dan gedacht en probeert daarmee het virus een halt toe te roepen, wat niet of nauwelijks vruchten afwerpt, maar waardoor het sociale leven voor de meeste mensen wel tot een volledige stop is gekomen.
Mensen overlijden zonder dat iemand erbij is of er zelfs maar weet van heeft. Is het virus te stoppen of zijn we daar al te laat mee?

Onze regering heeft niet uitgeblonken in snelheid van aanpak en de ervaringen vanuit China niet gebruikt om de uitbraak beter te controleren, zo vinden velen. We moeten nu wel aan een belangrijke maatregel voldoen: AFSTAND HOUDEN. En daarmee is alles wat we voorheen als normaal beschouwden gestopt. Eén simpele handeling en het leven ligt mondiaal helemaal om.

En helpt het? Ja, de berichten zijn positief, hoewel je overal vindt dat de regel wordt genegeerd. In de supermarkt wordt je soms weggeduwd door weer zo’n muts die met een air van “ik mag toch zeker wel” bij vrijwel alle mensen in de winkel heel dicht in de buurt komt. In Den Haag, en vast niet alleen daar, houdt een groep derde-generatie-gastarbeiders hun shisha lounce open, waarmee ook wordt bewezen dat na drie generaties de integratie bij een behoorlijk aantal nog in de kinderschoenen staat en zij lak hebben aan de Nederlandse normen en waarden; er is gefaald.

Natuurlijk helpt het niet dat je dit slag piepeltjes in je samenleving hebt als je een virus wilt controleren en ik vrees dan ook dat dit niet zal gaan gebeuren. Er zijn er gewoonweg veel te veel van, en “minder, minder, minder” moet nog geregeld gaan worden, ook hier is gefaald, al denk ik dat dit virus daarvoor nu gaat zorgen.

Het is geen verrassing dat dit virus uit China komt, net als zoveel virussen daarvoor. Of uit Afrika. Het komt door de primitieve wijze waarop sommige mensen op deze aardkloot leven. Waar het virus is opgedoken zijn er vreselijk vieze beesten en mensen die op middeleeuwse wijze voedsel behandelen en eten. Anderen doen dat allang niet meer, maar die Chinezen eten werkelijk alles, tot aan uitwerpselen van beesten toe. De pest is ontstaan doordat mensen simpelweg niet hygiënisch genoeg waren en de ratten de pest, veroorzaakt door bacteriën, heel gemakkelijk konden verspreiden. Handen wassen, ook nu een oplossing genoemd. Maar ook nu worden ratten nog gegeten! Men dacht dat het geen kwaad kon, maar de wereldbevolking werd behoorlijk uitgedund, wat voorkomen had kunnen worden door simpele hygiëne-regeltjes te volgen. Dat zit bij ons nu ingebakken, maar dat is niet over de hele wereld het geval.
Zou het corona-virus ook met simpele regeltjes gestopt kunnen worden, voordat het leven van zovelen volkomen verwoest zal zijn en we teruggeworpen worden tot het primitieve leven van de jagers-verzamelaars?

Alles staat of valt bij de snelheid waarmee we ons kunnen wapenen tegen dit virus, én andere virussen. Medicijnen en vaccins zullen de enige oplossingen blijken te zijn. Maar deze moeten dan geen jaar op zich laten wachten. Het móet veel sneller, zoiets als één week, anders zal de mensheid ten onder gaan.

Wat is onze nabije toekomstverwachting als er niet spoedig een medicijn komt?

Het virus is al bij katten en honden geconstateerd, zij zullen binnenkort in grote getale worden gedumpt waarbij de natuur zich tegoed zal doen aan hun lijkjes, waarmee de insectenwereld wordt geïnfecteerd. Het wachten is op de eerste mug die het virus kan overdragen, waarschijnlijk binnen een maand, en dan hebben we een ongekend probleem. Zelf het gras, wat toch zo’n 75% van de aarde bedekt, is dan niet veilig meer te eten. Vlees van vee, vol eitjes van muggen en vliegen, niets is meer veilig te eten en moeten minstens drie uur gekookt worden voor consumptie. Maar ook in het riool is het virus aangetroffen en binnen een maand zal het in het drinkwater zitten. De waterfilters zijn snel uitverkocht en worden niet meer gemaakt. Niemand die nog werkt. Gewelddadige misdaad is de orde van de dag. De zwakkeren bezwijken nu nog eerder aan geweld dan aan het virus, maar dat duurt niet lang. Miljoenen mensen zullen overlijden, hun stinkende lijken vol muggen en vliegen die het virus kunnen overbrengen zullen niet meer worden weggehaald omdat besmetting een zekere dood zal betekenen. Het virus heeft zichzelf gemuteerd waardoor de zo moeilijk verkregen vaccins niet meer werken, terwijl in China een volgend nieuw virus zich heeft ontpopt en zich razendsnel verspreidt. Zorgwerkers bestaan niet meer, iedereen probeert in een soort cocon te kruipen en geen contact meer te hebben met anderen. Zelfs hun geliefden zijn besmettelijk. En dan opeens is er niets meer te eten.

De wereldbevolking wordt gedecimeerd en we worden 100.000 jaar teruggeworpen in de tijd. Er blijft een handjevol mensen over die diep in de resterende wouden langs de Amazone wonen en geïsoleerd waren van “geciviliseerde” mensen. De wereld bruist niet meer, alles staat te verroesten en te verdorren. Het virus waarmee het was begonnen bestaat al na tien jaar niet meer, maar er zijn daaraan afgeleide virussen die zichzelf honderd jaar kunnen muteren en daarna wegsterven. De schade is verricht, de aarde is gered van die veel te grote hoeveelheden vieze destructieve mensen. China is leeg, India is leeg, Europa is leeg, het Midden-Oosten godzijdank ook al zijn daar velen afgeslacht nadat ze erachter kwamen dat hun Allah óf niet bestond óf geheel verantwoordelijk was voor de pandemie en er natuurlijk nooit zoveel maagden konden zijn voor al die miljoenen martelaren die nu stierven, de voorraden uitgeput. Azië en Rusland, leeg op een paar supersterken na die diep in Siberië leven van wat de oceanen nog te bieden hebben, en waar het virus geen vat heeft omdat de temperatuur daar lager is dan -25 graden Celcius. De wereld vrijwel leeg. De natuur en het klimaat heeft zich hersteld, maar er is niemand. Homo Sapiens moet opnieuw beginnen met enkelen. Het zal minstens 100.000 jaar duren voordat ze de rommel van de vorige mensheid hebben opgeruimd en een nieuwe orde hebben gesticht.

En ze leefden nog lang en gelukkig, al moesten ze het zwarte garen weer gaan uitvinden.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 143

3.55

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Corona: onze ondergangGuido Aerts 05-04-2020 12:47
Heerlijk opbeurende bagger. Hebben wij echt nodig in deze tijd.

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Corona
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Einde

Geschreven door E.L. Vosters. Geplaatst in Kort verhaal.
Een zucht. Geen beweging.Geen ademhaling. Alles stil. Dit was het.
Actuele Top 3 van deze rubriek

Steun de schrijfactie 100 woorden

10, apr, 2020 Redactie Schrijverspunt

Lente dag temidden van corona

07, apr, 2020 Brigitte B

Corona & Empathie

16, apr, 2020 Nance (Adriana SA) vd Ruit
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!