Voor schrijvers, door schrijvers
Corona

Coronavirus

Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 72

Darwin verbeterd

© Martin Reekers op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]
Er zit iets in mij dat ik ook zelf maar ten dele kan begrijpen. Misschien is het iets algemeen menselijks, misschien ook is het een tick die mijn persoonlijkheid heeft gekleurd na één of ander weggedrukt traumaatje uit mijn jeugd. In dit geval gaat het om het per se willen begrijpen van het wc-papier hamstergedrag van een niet onaanzienlijk deel van mijn medeburgers. Ik zelf zou nooit op dat wc-papier idee zijn gekomen en gezien de massaliteit waarmee anderen dat wel deden, is mijn conclusie dat ik iets wezenlijks mis. Misschien ben ik minder intelligent en creatief dan de meesten, maar het enige dat ik hamster is verbazing. Het moge toch, denk ik dan,  als bijzonder te worden gekenschetst dat van alle prachtige soorten zoogdieren die inmiddels al uitgestorven zijn of daarmee worden bedreigd, de wc-papier-hamsteraar het niet alleen heeft gered tot dit stadium van de evolutie, maar dat deze bovendien floreert als een van de sterkste. In Nederland maar ook, weer een verbazing erbij, in Vlaanderen en ‘Boris Brexit-land’. Omdat ik ondanks dit specifiek gerichte internationale hamstergedrag nog steeds geen enkele prikkel voel om er in mee te gaan, vrees ik dat ik wel haast tot een uitstervend ras moeten behoren en ik zie mij genoodzaakt een bijstelling van de theorie van Darwin voor te stellen. Ik stel voor op basis van een enorme hoeveelheid empirische data ‘survival of the fittest’ te verbijzonderen tot ‘survival of the cleanest arse holes’!
Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Darwin verbeterd

Aantal hits voor dit artikel: 162
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

In gesprek
| Vera Bijma | Column