Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Coronacrisis

  Eind 2019 vond in de Chinese miljoenenstad Wuhan een uitbraak plaats van een tot dan toe onbekende variant van het coronavirus. Het kreeg de tijdelijke naam 2019-nCoV.

  Ondertussen hebben we er allemaal mee te maken en is het helaas (tijdelijk) een belangrijk thema geworden in ons leven van alle dag.

 • Jouw verhaal of gedicht hier?

  Wil je iets kwijt (een gedicht, een verhaal, een opsteker, een ervaring, een passende anekdote, etc.) over de actuele Coronacrisis dan is dat hier mogelijk.

  Het gaat ons niet om het oproepen van een discussie. We willen alleen graag de mogelijkheid bieden om je gedachten over of ervaringen met deze situatie te beschrijven en met ons te delen.
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Corona

Jouw artikel hier toevoegen?
Corona: Hart onder de riem
Je kunt ook gratis anderen (een persoon of groep) een hart onder de riem steken in deze Coronacrisis.

Darwin verbeterd

Er zit iets in mij dat ik ook zelf maar ten dele kan begrijpen. Misschien is het iets algemeen menselijks, misschien ook is het een tick die mijn persoonlijkheid heeft gekleurd na één of ander weggedrukt traumaatje uit mijn jeugd. In dit geval gaat het om het per se willen begrijpen van het wc-papier hamstergedrag van een niet onaanzienlijk deel van mijn medeburgers. Ik zelf zou nooit op dat wc-papier idee zijn gekomen en gezien de massaliteit waarmee anderen dat wel deden, is mijn conclusie dat ik iets wezenlijks mis. Misschien ben ik minder intelligent en creatief dan de meesten, maar het enige dat ik hamster is verbazing. Het moge toch, denk ik dan,  als bijzonder te worden gekenschetst dat van alle prachtige soorten zoogdieren die inmiddels al uitgestorven zijn of daarmee worden bedreigd, de wc-papier-hamsteraar het niet alleen heeft gered tot dit stadium van de evolutie, maar dat deze bovendien floreert als een van de sterkste. In Nederland maar ook, weer een verbazing erbij, in Vlaanderen en ‘Boris Brexit-land’. Omdat ik ondanks dit specifiek gerichte internationale hamstergedrag nog steeds geen enkele prikkel voel om er in mee te gaan, vrees ik dat ik wel haast tot een uitstervend ras moeten behoren en ik zie mij genoodzaakt een bijstelling van de theorie van Darwin voor te stellen. Ik stel voor op basis van een enorme hoeveelheid empirische data ‘survival of the fittest’ te verbijzonderen tot ‘survival of the cleanest arse holes’!
Dit artikel delen?
 • Hits: 59
(De gemiddelde waardering is 3 door 3 stem(-men)

Reacties   

# RE: Darwin verbeterdGuido Aerts 21-03-2020 16:21
Darwin, godbetert.
# RE: Darwin verbeterdMartin Reekers 21-03-2020 16:41
Vind je dat een betere titel Guido?
# RE: Darwin verbeterdHans Van Battel 21-03-2020 17:03
Foei! Hij zou zich omdraaien in z'n graf!

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal